7.4.14

"Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση"...

Τι ανέφερε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος στην κατάθεσή του στην εισαγγελέα για τον γιο του και τον Κασιδιάρη...

"Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση . Πριν από περίπου έξι μήνες συναντηθήκαμε στο δικό μου γραφείο, δεν έγινε με μυστικότητα, η συνάντηση έγινε με...
ανοιχτές πόρτες. Η βιντεοσκόπηση έγινε από τον Κασιδιάρη", ανέφερε στην κατάθεσή του στην εισαγγελέα ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, σχετικά με το επίμαχο βίντεο που παρουσίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τυφλή απέναντι σε ένα κόμμα του 7% , τα έλεγα αυτά για να τους προσεγγίσω. Αυτοβούλως το έκανα», είπε.

Στην ερώτηση «Ποιον ενημερώνατε;», ο Π. Μπαλτάκος απάντησε:

«Κανένα. Εκπροσωπούσα την κυβέρνηση, υπήρχαν και περιπτώσεις που έπρεπε να ενημερώσω. Ό,τι είπα στο βίντεο ή ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό. Δεν του έδινα πληροφορίες, έλεγα πράγματα ήδη γνωστά ή μη ορθά. . Μετά τη δολοφονία του Φύσσα τι συστάσεις να κάνω. Η δολοφονία Φύσσα ήταν υπεραρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα»..

Ο Π. Μπαλτάκος ανέφερε επίσης ότι υπήρξε πολιτική διαφωνία στην αρχή. «Σε μια χώρα που ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματολούς, δεν κάνεις ήρωες με χειροπέδες. Υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό. Όταν όμως βγήκαν τα στοιχεία δεν ξαναμίλησα. Το κλίμα άλλαξε», είπε.

Επίσης, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης είπε στον εισαγγελέα: «Ανέλαβα μια κίνηση ρίσκου, για αυτό είμαι εδώ. Ήταν κίνδυνος θάνατος. Ο πρωθυπουργός όμως είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο. Θα τον βάλω να παλεύει και με τον Κασιδιάρη. Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;»

Άλλα σημεία της κατάθεσης του Π. Μπαλτάκου:

-Είχα τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρχει μαγνητοσκόπηση. Επιθυμώ να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης.
-Είχα διαφωνία για το αντιρατσιστικό , εγώ έλεγα ότι έτσι όπως ήταν γραμμένο έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων και δίναμε τη δυνατότητα στην Χρυσή Αυγή να κάνει πάρτι σε αυτούς τους δυο χώρους. Είναι τελείως παλαβό να χτυπήσουμε τα πόδια που στηριζόμαστε.

-Είστε πικραμένος μετά από όσα έγιναν;

Εν τω κόσμω τουτο θλίψη έξετε, λέει το Ευαγγέλιο.

Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων , δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε το πατέρα του...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: