7.4.14

Στουρνάρας: Η χώρα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές ...

Στουρνάρας: Η χώρα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές
Μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας ότι δεν θα γίνουν εσπευσμένες κινήσεις για πολιτικούς λόγους καθώς...
οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμένες για ένα έτος. «Η έξοδος θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες» είπε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι επιχειρείται η σταδιακά η επιστροφή στις αγορές «όπως έκαναν και οι άλλες χώρες που βρίσκονταν σε μνημόνιο, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι εάν όλες οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν, θα μπορούμε να δανειζόμαστε κανονικά από τις αγορές και μετά το 2016 ενώ ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του χρέους είπε ότι η συζήτηση θα ανοίξει μετά την επισημοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat στα τέλη Απριλίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα στις αδύναμες ομάδες έως τις 9 Μαϊου ενώ για τη φοροδιαφυγή σχολίασε ότι υπήρξαν σημαντικά αποτελέσματα και ότι η υπέρβαση κατά 3% των στόχων στα έσοδα προέρχεται από την πάταξή της.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται σχολίασε ότι "οι υπουργοί Οικονομικών είναι αλεξικέραυνα σε όλες τις χώρες" ενώ επανέλαβε την ικανοποίησή του για τη θέση του και το ότι επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: