30.4.14

Δήλωση ΚΚΕ για το νέο μεσοπρόθεσμο...

Το μεσοπρόθεσμο σκιαγραφεί την ανάγκη νέων πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων, τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την...
κατάθεση του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015- 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:



"Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτυπώνει τη συνέχιση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου, στο πλαίσιο της ΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων και της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δηλαδή μέτρων διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων με βασική προτεραιότητα την πολιτική φθηνότερης εργατικής δύναμης, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική στήριξης της «ενεργητικής απασχόλησης», δηλαδή την τσάμπα εργασία των ανέργων για το κεφάλαιο.

Μόνο μέσα στο 2014, η εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί αλλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, μεταφράζεται σε πρόσθετη αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων που υπερβαίνει τα 6 δις ευρώ. Η πρόσφατη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3% ισοδυναμεί με χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων με περίπου 500 εκ ευρώ κάθε χρόνο, όσο δηλαδή το περίφημο κοινωνικό μέρισμα που αποδίδεται εφάπαξ.

Συγχρόνως, το μεσοπρόθεσμο σκιαγραφεί την ανάγκη νέων πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων με την επίκληση του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015-2016 που προσεγγίζει τα 3 δις ευρώ"...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: