2.4.14

Από το «πλεόνασμα» τα νοσήλια του υπουργικού αδερφού...



Οι αρμόδιοι έσπευσαν χθες, 1η Απριλίου, να αποπληρώσουν τα νοσήλια (αντίτιμο ΚΕΝ) ύψους 600 ευρώ. Φρόντισαν να εκδώσουν νέο πιστοποιητικό, στο οποίο αφαίρεσαν το ...
χαρακτηρισμό «άπορος» όπως και το «Κοινωνικό Ιατρείο.
Σάλος στην κυβέρνηση αλλά και στο μέγαρο Μαξίμου προκλήθηκε μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», για τη... βασιλική νοσηλεία του «άπορου» αδερφού του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη σε σουίτα στο νοσοκομείο «Ελπίς». Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, παρενέβη ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να κλείσει το θέμα.
Ο αδερφός του Αδώνιδος, κάτοικος Κηφισιάς, δήλωσε άπορος και μέσω Κοινωνικού Ιατρείου πέτυχε την εισαγωγή του στο «Ελπίς». Χειρουργήθηκε δωρεάν, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», γεγονός που αποτελεί μείζον ηθικό θέμα για την κυβέρνηση, έστω κι αν είναι πράγματι άπορος, καθώς καταδεικνύει τον τρόπο που ακόμη λειτουργεί το ΕΣΥ στις εποχές του Μνημονίου εις βάρος όλων των άλλων ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.
Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ενδεικτικό της κυβερνητικής αλαζονείας είναι το γεγονός πως μετά το πλήθος των αντιδράσεων, με εντολή Σαμαρά οι εμπλεκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Οπως αναφέρουν απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, από νωρίς το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αποκάλυψη για την ειδική μεταχείριση του αδερφού του υπουργού Υγείας, γι' αυτό και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαμήνυσε «να μαζευτεί το θέμα άμεσα».
Υπεξαγωγή εγγράφων
Οπερ και εγένετο, με τη γνωστή... ελληνική τακτική. Σε χρόνο-ρεκόρ έγινε υπεξαγωγή των «ένοχων» εγγράφων τα οποία εξαφανίστηκαν διά μαγείας. Εγγραφα που εκδόθηκαν στις 7 Μαρτίου 2014 και αποδείκνυαν την εισαγωγή στην παθολογική κλινική όπου και βρίσκεται και το μονόκλινο-σουίτα και νοσηλεύτηκε ο αδερφός του υπουργού Υγείας, όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του και ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος στην «Ε». Ωστόσο για όσους το θεώρησαν ακόμη και πρωταπριλιάτικο αστείο, να σημειωθεί ότι η «Ε» έχει στη διάθεσή της τόσο τα έγγραφα που επισήμως εκδόθηκαν πριν, αλλά και τα αλλοιωμένα μετά.
Και η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Σε μια προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, όπως άλλωστε ήταν και η εντολή Σαμαρά, οι αρμόδιοι έσπευσαν χθες 1η Απριλίου να αποπληρώσουν τα νοσήλια (αντίτιμο ΚΕΝ) ύψους 600 ευρώ. Και δεν έμειναν φυσικά σε αυτό. Φρόντισαν να εκδώσουν νέο πιστοποιητικό, χωρίς να μπορούν βέβαια να αλλάξουν την ημερομηνία (σ.σ. 1η Απριλίου), στο οποίο αφαίρεσαν το χαρακτηρισμό «άπορος» όπως και το «Κοινωνικό Ιατρείο».
Μάλιστα εκτός των άλλων στο χθεσινό πιστοποιητικό φρόντισαν να αφαιρέσουν την παθολογική κλινική όπου προνομιακώς μεταφέρθηκε, δεδομένου πως διαθέτει το μονόκλινο-σουίτα και να αναγράψουν μόνο την κλινική ΩΡΛ (νοσηλεία από 4.7 έως 7.3). Μάλιστα στο ίδιο πιστοποιητικό σημειώνεται ότι ο ασθενής έκανε δήλωση στις 20.3.2014 ότι το ποσόν θα το καταβάλει στις 31.3.
Και η απόφαση της διοίκησης του «Ελπίς» -που αποτελεί επιλογή και του Αδώνιδος Γεωργιάδη- να επιφυλάξει βασιλική μεταχείριση στον αδερφό του υπουργού, καταδεικνύει τον τρόπο που ακόμη και σήμερα λειτουργεί το δημόσιο σύστημα. Εστω κι αν ο υπουργός δεν παρενέβη για τη διακριτική μεταχείριση του αδερφού του, ο διοικητής έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να ικανοποιήσει τον προϊστάμενό του. Είναι το ίδιο πρόσωπο που ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική Αδώνιδος και στέλνει ειδοποιήσεις σε άλλους 100 ασθενείς -όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Ε»- οι οποίοι δεν είχαν να πληρώσουν τα νοσήλιά τους.
Ο διοικητής του «Ελπίς»
Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» Θ. Γιάνναρος παραδέχεται τη νοσηλεία του Αλ. Γεωργιάδη στο μονόκλινο δωμάτιο και εξηγεί: «Σχετικά με την περίφημη "σουίτα" που υποτίθεται ότι νοσηλεύτηκε ο κ. Αλ. Γεωργιάδης, οφείλω να σας ενημερώσω πως είναι ένα μονόκλινο δωμάτιο (Νο8 της Β' Παθολογικής) στο οποίο νοσηλεύονται, χωρίς διακρίσεις, ακόμα και ανασφάλιστοι, όταν υπάρχει λόγος, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μονόκλινο του νοσοκομείου. Ο όρος πολυτελής σουίτα, πιστέψτε με, είναι αστείος. Το νοσοκομείο "Ελπίς" διαθέτει πραγματικά πολυτελείς μονόκλινους θαλάμους στη νέα καρδιολογική κλινική.
»Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και πιστεύω πως η απάντηση αυτή θα βοηθήσει στο να κατανοήσουν κάποιοι πως η επιλεκτική υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων ασθενών δεν είναι πράξη που μπορεί να πλήξει αυτούς κατά των οποίων στρέφονται, αλλά αντιθέτως γελοιοποιεί αυτούς που την συνέλαβαν...».

enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: