7.4.14

«Ιφιγένεια» ο Φαήλος, εκτός ψηφοδελτίου...

 
Τίτλους τέλους στη, μέχρι πρότινος δεδομένη, υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές έβαλε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής μετά το ξέσπασμα του Baltakos gate.
Την απόσυρση Κρανιδιώτη είχαν ζητήσει ...
στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά πληροφορίες και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είτε άμεσα (Αντώναρος) είτε έμμεσα (Μπακογιάννη, Χατζηδάκης κ.α.).
Το Μαξίμου που εμφανίστηκε έτοιμο για υποχωρήσεις προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από τις αποκαλύψεις για τις υπόγειες συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, επεδίωξε να πέσουν οι τόνοι κατά τα προηγούμενα 24ώρα προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια χειρισμών. Τα στελέχη του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ναι μεν αρνούνταν ότι υπάρχει θέμα Κρανιδιώτη, ωστόσο σημείωναν ότι ούτως ή άλλως δεν έχει οριστικοποιηθεί η σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος.
Ο κ. Κρανιδιώτης είναι συνοδοιπόρος του κ. Σαμαρά τα τελευταία έτη ενώ το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε σάλο με δηλώσεις του ιδιαιτέρως επιθετικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και, μάλλον, φιλικές όχι προς το κόμμα, τουλάχιστον προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Έχει διατελέσει δικηγόρος του Οτσαλάν αλλά και κορυφαίο στέλεχος του «Δικτύου 21», μαζί με τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη. Η αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο σηματοδοτεί τη στροφή της Ν.Δ σε πιο κεντρώες θέσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατακραυγή από την υπόθεση Μπαλτάκου.
«Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται.
Επειδή ανήκω στον κόσμο της εργασίας κι όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε από μένα, είναι στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα της επιβίωσης, χωρίς αντιμισθίες και χωρίς αργομισθίες, αφού ποτέ, πλην της στρατιωτικής μου θητείας, δεν πήρα μισθό από το κράτος, ούτε από συγκροτήματα κι επιχειρηματίες, επιλέγοντας μόνο το ελεύθερο επάγγελμα κι άρα ουδόλως με ενδιαφέρει να κάνω την πολιτική βιοπορισμό.
Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειά. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες», σημειώνει μεταξύ άλλων στη σελίδα του στο διαδίκτυο ο Φ. Κρανιδιώτης.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: