23.4.14

Ετοιμάζουν σχέδιο εξόδου από την κρίση ...


Με στόχο να δείξει η κυβέρνηση ότι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν καταρτίσει ήδη το νέο αναπτυξιακό σχέδιο έως το 2020 και στο οποίο θα δίνεται έμφαση στις....
νέες τεχνολογίες, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και την τόνωση των εξαγωγών.

Έτσι μετά την επικύρωση του πλεονάσματος στην κυβέρνηση έχουν έτοιμο και το επόμενο βήμα που εκτιμούν πως θα βάλει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης.

Τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 5 Μαΐου όπου ο Γ. Στουρνάρας αναμένεται να το παρουσιάσει στην συνεδρίαση του Eurogroup. Στην συγκεκριμένη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα τεθεί και επίσημα από την ελληνική πλευρά το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

«Η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, η χώρα μας γυρίζει σελίδα» τόνιζαν στο Real.gr κυβερνητικά στελέχη.

Το νέο αναπτυξιακό σχέδιο θα βασιστεί κυρίως στη μελέτη που εκπόνησαν το ΚΕΠΕ και το ΙΟΒΕ, τα οποία ουσιαστικά αναπροσαρμόζει το ΕΣΠΑ δίνοντας βαρύτητα σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά και στα προβλήματα (κυρίως γραφειοκρατικά) που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επενδυτές.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο Bloomberg εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. « Αναμένουμε ότι το 2015 δεν θα έχουμε μόνο πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά ότι πρόκειται να έχουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να πληρώνουμε το χρέος με δικές μας δυνάμεις, χωρίς να δανειζόμαστε καθόλου. Υπάρχουν πολύ λίγες ευρωπαϊκές χώρες που το κάνουν αυτό σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

Αύξηση παραγωγικότητας, φορολογικά έσοδα αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προσδοκούν στην κυβέρνηση ότι θα φέρει το νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Οι τομείς στους οποίους θα δοθεί βαρύτητα είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση τροφίμων και η εξειδικευμένη παραγωγή, το διεθνές εμπόριο, οι νέες τεχνολογίες, η ναυτιλία, η διαχείριση των αποβλήτων και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: