17.4.14

Περί… μερίσματος «παγίδες»...

samaras-mitsotakis
Στις προεκλογικές εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» θα μείνουν αρκετοί πολίτες, καθώς τα κριτήρια που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οδηγούν αρκετούς εκτός της...
διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα «τέχνασμα» για τον υπολογισμό του εισοδήματος των φορολογουμένων, που αποτελεί και το βασικό κριτήριο για τη διανομή του μερίσματος, καθώς το εισόδημα το οποίο θα λαμβάνεται υπόψιν δεν θα είναι το πραγματικό, αλλά και το τεκμαρτό, το οποίο υπολογίζεται από τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.
Αυτό αναμένεται να αποκλείσει από το επίδομα αρκετούς χαμηλόμισθους ή χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ενοικιαζόμενες κατοικίες και έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ. αυτοκίνητο!

Βέλη εξ… οικείων
Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει και εσωκομματικά πυρά, από στελέχη του κόμματος, για τωρινές ή παλαιότερες επιλογές του.
Πρώτος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος σχολίασε με τη φράση «ανθ΄ ημών Γουλιμής» την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.
Και αν αυτό δεν απασχόλησε αρκετά τον πρωθυπουργό, καθώς ο κ. Αντώναρος θεωρείται στέλεχος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η παρέμβαση που προκάλεσε τριγμούς στο γαλάζιο στρατόπεδο ήταν του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ πως ουδέποτε θα συγχωρέσει τον Αντώνη Σαμαρά για την πτώση της κυβέρνησης του 1992.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: