2.4.14

Ο Κώνστας, που πάει παντού…

Aκόμη και σε άρθρο για την… Σπυράκη!..

Ο αρθρογράφος («Eφημερίδα των Συντακτών» – e-tetradio) Δημήτρης Κανελλόπουλος, όταν τον ρώτησαν που κολλάει η φάτσα του Κώνστα στο άρθρο για τη Σπυράκη απάντησε…
«μ’ αρέσει!».

Μας άρεσε η απάντηση. Και το άρθρο και το αναδημοσιεύουμε:

Μαρία Σπυράκη: Την χάνει η δημοσιογραφία, την κερδίζει η πολιτική

Σαφώς και υφίσταται ένα είδος ασυμβίβαστου. Κάτι το οποίο καταλαβαίνει και η ίδια φυσικά. Παρ' όλα αυτά η Μαρία Σπυράκη σκέφτεται ψύχραιμα.
Συναισθανόμενη δε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας που ασκεί κι έχοντας επίσης εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της (αλλά και όντας σίγουρη για την αντικειμενικότητά της), θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στο Mega ακόμα και τώρα που είναι υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Όμως, επιθυμία της είναι να αλλάξει ρεπορτάζ, να μην κάνει αυτό του... κόμματός της όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέλυσε μάλιστα διεξοδικά τα υπέρ (και όχι τα κατά) στους ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού και στον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο ειδικότερα, εξηγώντας τους πως όχι μόνο (θα) μαθαίνει τα Νεοδημοκρατικά τεκταινόμενα εκ των έσω και πρώτη, οπότε θα μπορεί στη συνέχεια να αντικρούει τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ με αποτελεσματικότητα, αλλά και θα μπορεί να τα υποστηρίζει πιο έντονα και σωστά όταν χρειάζεται. Θα διαθέτει εκείνο το απαραίτητο (δημοσιογραφικό φυσικά, όχι κάποιο άλλο) πάθος τόσο για τα γεγονότα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τα πρόσωπα.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος να τα βλέπει αυτά που έμεινε μετεξαστέος.
Κι έχει ένα δίκιο, το δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού χρειάζεται το έγκυρο και αντικειμενικό ρεπορτάζ της Μαρίας Σπυράκη. Τα εύστοχα κι έξυπνα σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη και του Μανώλη Καψή (έξυπνα;) δεν αρκούν. Κι ας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο σταθμός στην 4η θέση. Η κάθοδος συνεχίζεται.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: