15.4.14

Πρωθυπουργός προς αστέγους: "Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι"...

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη,σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αστέγους.


Ολόκληρη η δήλωση

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αστέγους θυμίζουν τη ...
λαϊκή παροιμία "Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι". Και αυτό, γιατί ο αριθμός των αστέγων τετραπλασιάστηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όχι γιατί φταίει η κακιά τους μοίρα, αλλά λόγω των μνημονιακών πολιτικών λεηλασίας των εισοδημάτων των λαϊκών νοικοκυριών, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν λόγω οικονομικής ανέχειας ακόμη και τα σπίτια τους.

Και μόνο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός άφησε τους σαράντα χιλιάδα αστέγους των μεγάλων αστικών κέντρων να τουρτουρίζουν από το κρύο ολόκληρο τον χειμώνα και τους θυμήθηκε τον Απρίλιο λίγο πριν τις εκλογές, αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον του είναι υποκριτικό και επικοινωνιακού προεκλογικού χαρακτήρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το πρόβλημα των αστέγων δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικά πυροτεχνήματα ούτε με φιλανθρωπικού χαρακτήρα συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αλλά με την ακύρωση των μνημονίων που παράγουν στρατιές αστέγων, φτωχών και ανέργων και την αντικατάστασή τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών.

Μια τέτοια ασπίδα κοινωνικής προστασίας, που θα υψώσει η αριστερή κυβέρνηση, θα έχει στις προτεραιότητές της τη διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του λαού στη στέγη, με προώθηση δημόσιας στεγαστικής πολιτικής, που θα ενισχύει την εργατική και λαϊκή κατοικία και με επανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Επίσης, με τη διαγραφή για τα υπερχρεωμένα στις τράπεζες λαϊκά νοικοκυριά μέρους των στεγαστικών δανείων τους, αντίστοιχου των απωλειών των εισοδημάτων τους λόγω των μνημονιακών πολιτικών...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: