30.4.14

Ο Θεμιστοκλής στα μανταλάκια…

"Πρώτο Θέμα" και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...

«Πρωτιά Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές» κραύγαζε ο τίτλος του «Πρώτου Θέματος» κι εγώ τον είδα και σκιάχτηκα. Προκήρυξε ο Σαμαράς εθνικές εκλογές και...
δεν το κατάλαβα; Γιατί έκαναν δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές, που θα γίνουν θεός ξέρει πότε, και όχι για τις ευρωεκλογές, που είναι σε έναν μήνα; Μπα, είχαν κάνει δημοσκόπηση και για τις ευρωεκλογές, αλλά το αποτέλεσμα το είχαν καταχωνιάσει σε έναν υπότιτλο, που έπρεπε να βάλεις ντετέκτιβ για να τον βρεις. Έπρεπε να βάλεις τον αστυνόμο Μπέκα, για να ανακαλύψεις ότι στις ευρωεκλογές προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραποίηση μιας δημοσκόπησης είναι πταίσμα για τη φυλλάδα που δημοσίευσε φωτογραφίες με το τσακισμένο σώμα του Ζαχόπουλου, που αβάνταρε τη Χρυσή Αυγή στήνοντας πλαστά ρεπορτάζ...
με γριούλες, που έκανε πρωτοσέλιδο τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα. Την εφημερίδα που δημοσίευσε δίπλα στην πειραγμένη δημοσκόπηση παραποιημένη δήλωση του Μανώλη Γλέζου ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Σιγά μη σεβαστούν τον Γλέζο αυτοί που μέχρι πριν από λίγους μήνες υμνούσαν το λάιφ στάιλ του ημίγυμνου Κασιδιάρη, με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο και το ανοϊκό φωτομοντέλο στην αγκαλιά.

Να ήταν μόνο το «Πρώτο Θέμα», πάει στο καλό. Είναι και οι άλλοι. Είναι το "Έθνος" που την ίδια μέρα, την Κυριακή 27 Απριλίου, είχε στην πρώτη σελίδα μια φωτογραφία με τα μάτια του Σαμαρά γελαστά και μια άλλη με τα μάτια του Τσίπρα συνοφρυωμένα και από κάτω έγραφε: «Τι ελπίζει ο Σαμαράς. Τι φοβάται ο Τσίπρας». Το πιάσατε το μήνυμα; Ο καημένος ο Τσίπρας ζει μέσα στον φόβο, στο σκοτάδι, το έρεβος, δεν ελπίζει τίποτα, κάθεται άπραγος και περιμένει το μοιραίο.

Ο Αντώνης ο Σαμαράς, αντιθέτως, κολυμπάει στις ελπίδες και τις προσδοκίες, είναι έτοιμος να εισπράξει την αγάπη του λαού για τα καλά που του έχει κάνει. Ο Σαμαράς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Κάτι αντάρτες που κατεβαίνουν στους μισούς δήμους και στις μισές περιφέρειες, κάτι στενοί συνεργάτες του Καραμανλή που λοιδορούν το ευρωψηφοδέλτιο, κάτι Ντόρες που λένε ότι η Ν.Δ. έχει καταντήσει μικρό κόμμα, αυτά είναι χάδια μπροστά στα βάσανα του Τσίπρα.

Βρε τι έχουνε να δούνε τα μάτια μας και να ακούσουνε τ' αυτιά μας μέχρι τις εκλογές. Αυτό ειδικά με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών δεν είναι καθόλου αθώο, θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι σοβαρές εκλογές είναι οι εθνικές και ότι οι άλλες είναι της πλάκας. Ακόμη και το βράδυ των ευρωεκλογών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, δεν αποκλείεται να σκάσουν δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν ότι η Ν.Δ. κερδίζει τις εθνικές εκλογές, έτσι για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης.

Εκτός κι αν το αποτέλεσμα πιστοποιεί ότι η κυβέρνησή τους δεν έχει πια βίο.

Ανανδρανιστάκης Γιώργος από avgi

μοντάζ greki-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: