24.4.14

Νότια Κορέα: Βρήκαν το πτώμα του παιδιού που τηλεφώνησε πρώτο...

Νότια Κορέα: Βρήκαν το πτώμα του παιδιού που τηλεφώνησε πρώτο
Το αγόρι που με τρεμάμενη φωνή έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στην άμεση δράση της Νότιας Κορέας για να ζητήσει βοήθεια, πιστεύουν πως ανέσυραν οι δύτες από το...
κουφάρι του νοτιοκορεατικού φέρι, που έχει παρασύρει στο θάνατο ως τώρα 159 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ αγνοούνται ακόμα 143 άνθρωποι, για τους οποίους οι ελπίδες έχουν σβήσει...

Οι γονείς του αγοριού πιστεύουν πως είδαν το πτώμα του παιδιού τους να βγαίνει στην ξηρά από τους δύτες, καθώς αναγνώρισαν τα ρούχα του, αλλά η επίσημη διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς πρέπει να διεξαχθεί και τεστ DNA.

Το αγόρι είχε επικοινωνήσει με τον αριθμό άμεσης δράσης της Νότιας Κορέας λέγοντας «Σώστε μας, είμαστε σε ένα πλοίο και νομίζω πως θα βυθιστούμε».

Οι δύτες που επιχειρούν στο πλοίο ώστε να ανασύρουν τα πτώματα των επιβατών αναγνωρίζουν τη δυσκολία της διαδικασίας, καθώς η ορατότητα είναι μηδενική και πρέπει να εντοπίζουν τα άψυχα σώματα ψηλαφίζοντας.

Η ανείπωτη τραγωδία με τα δεκάδες νεκρά παιδιά, συνέβη στη Νότια Κορέα στις 16 Απριλίου. Από τους 476 επιβάτες του φέρι, οι 339 ήταν μαθητές λυκείου που πήγαιναν εκδρομή. Μόλις 174 είναι συνολικά οι διασωθέντες, η πλειοψηφία των οποίων δεν είναι μαθητές. Οι αρχές πιστεύουν πως η βύθιση του πλοίου οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανική βλάβη. Η τραγωδία όμως έχει κυρίως την αιτία της στην οδηγία που έδωσε το πλήρωμα να μείνουν όλοι στις καμπίνες τους. Οι περισσότεροι από όσους υπάκουσαν, πέθαναν. Όσοι βγήκαν στο κατάστρωμα ή έπεσαν στη θάλασσα, κατόρθωσαν να επιζήσουν.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: