8.4.14

Πειραιώς: Σε εξέλιξη η διάθεση των μετοχών...

peiraiosSalas
Αύριο ολοκληρώνεται η διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε επενδυτές στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου.
Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου η διάθεση σε ιδιώτες και...
θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα 102.941.176 μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ. Η τιμή διάθεσης των μετοχών θα είναι ίδια με την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών, δηλαδή 1,70 ευρώ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Σημειώνεται ότι η αύξηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με τη διάθεση όλων των μετοχών σε ξένους ωστόσο η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να διαθέσει το 10% της έκδοσης αποκλειστικά σε επενδυτές στην Ελλάδα ως μια μικρή επιβράβευση για τη συμβολή τους στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας το περασμένο καλοκαίρι.
Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου διατέθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, περίπου 1 δισ. νέες μετοχές της τράπεζας στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου σε ξένους θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι προσέφεραν κεφάλαια 3 δισ. ευρώ έναντι 1,75 δισ. ευρώ που ζητούσε η τράπεζα.
Συνολικά θα εκδοθούν 1.029.411.764 νέες μετοχές (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα διατεθούν στους επενδυτές στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα) η διαπραγμάτευση των οποίων στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 16 Απριλίου. Με τα νέα κεφάλαια ύψους 1,75 δισ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως προσδιορίστηκαν από το stress test της ΤτΕ τόσο με βάση το βασικό όσο και το δυσμενές σενάριο.
Παράλληλα θα προχωρήσει στην εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 750 εκατ. ευρώ.
Αισιοδοξία για την οικονομία
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξή του στο Bloomberg χθες εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η επιστροφή της Ελλάδος, μέσω της έκδοσης ομολόγων, στις αγορές θα έχει θετική υποδοχή από τους διεθνείς επενδυτές. Σημείωσε ότι η οικονομία σταδιακά εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης εξέλιξη που θα βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου. Παράλληλα υπογράμμισε το ισχυρό ενδιαφέρον μακροπρόθεσμων θεσμικών επενδυτών για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: