14.4.14

Boeing: Μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα "σκανάρει" τον βυθό του Ινδικού Ωκεανού...

ΜΗ370: Μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα «σκανάρει» τον βυθό του Ινδικού ΩκεανούΤο Bluefin 21, ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο, θα σταλεί στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν πριν από...
μερικές ημέρες ανήκουν στα μαύρα κουτιά της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines.

Ο αυστραλός επικεφαλής των ερευνών, Άνγκους Χιούστον, είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι το αυστραλιανό αεροσκάφος Ocean Shield θα στείλει το υποβρύχιο στον βυθό το συντομότερο δυνατόν.

Το υποβρύχιο μπορεί να εφοδιαστεί είτε με ένα σόναρ είτε με μία κάμερα. Το Bluefin-21 δεν έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει τα μαύρα κουτιά, ενώ δεν μπορεί να φτάσει κάτω από τα 4.500 μέτρα βάθος.

Το Bluefin 21 θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός «χάρτη» του βυθού.

Αν και η περιοχή αναζήτησης του Boeing μειώθηκε στο μισό την Κυριακή (από τα 600 στα 340 τετραγωνικά μέτρα), νέα σήματα δεν έχουν εντοπιστεί εδώ και έξι ημέρες.

«Φαντάζομαι ότι ήρθε η ώρα να κινηθούμε υποβρυχίως» είπε ο Χιούστον σε συνέντευξη Τύπου στο Περθ της Αυστραλίας.

«Η ανάλυση των τεσσάρων σημάτων επέτρεψε τον προσωρινό προσδιορισμό μίας μειωμένης και διαχειρίσιμης περιοχής αναζήτησης στον βυθό του ωκεανού. Οι ειδικοί έχουν αποφασίσει ότι το αυστραλιανό αμυντικό σκάφος Ocean Shield θα σταματήσει να ψάχνει με τη συσκευή εντοπισμού pinger και θα χρησιμοποιήσει το αυτόνομο υποβρύχιο σκάφος Bluefin 21 το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η αλλαγή αυτή δεν θα οδηγήσει αυτόματα «στον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους». Μπορεί να μη γίνει κάτι τέτοιο, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χιούστον είπε ότι η αναζήτηση με το υποβρύχιο θα είναι «μια αργή και επίπονη διαδικασία».

Το να βρεθούν τα μαύρα κουτιά με τα στοιχεία της πτήσης και την ηχητική καταγραφή του τι συνέβη στο πιλοτήριο, είναι κρίσιμο για τους ερευνητές, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συνέβη στην πτήση 370. Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines μετέφερε 239 άτομα -η πλειοψηφία Κινέζοι- και εξαφανίστηκε, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Μετά από ανάλυση δορυφορικών στοιχείων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος βγήκε από την πορεία του, πέταξε για αρκετές ώρες και κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Δύο ηχητικά σήματα εντόπισε στις 5 Απριλίου το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, σήματα τα οποία ήταν σύμφωνα με εκείνα ενός μαύρου κουτιού αεροπλάνου. Άλλα δύο σήματα εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή την Τρίτη...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: