8.4.14

Το τσουχτερό πρόστιμο της Google για τα Street View οχήματα...

Το τσουχτερό πρόστιμο της Google για τα Street View οχήματαΠερισσότερα από 1 εκατ. ευρώ κλήθηκε να πληρώσει στο ιταλικό κράτος!...


Οι περιπέτειες της υπηρεσίας Google Street View δεν λένε να πάρουν τέλος και το νέο επεισόδιο στο "δράμα" του διαδικτυακού κολοσσού μιλά ιταλικά.

Η ιταλική κυβέρνηση έσυρε λοιπόν την Google στα δικαστήρια για τα ...
περίφημα οχήματά της με τις θεόρατες κάμερες επειδή δεν ήταν λέει αναγνωρίσιμα αρκετά για να μπορούν οι πολίτες να τα αποφεύγουν.

«Τα αυτοκίνητα που ανήκουν στον γίγαντα του Mountain View περιπλανώνται στους δρόμους της Ιταλίας χωρίς να είναι τελείως αναγνωρίσιμα ως τέτοια, στερώντας έτσι από τους πολίτες που παραβρίσκονται εκεί τη δυνατότητα να αποφασίσουν αν θα φωτογραφηθούν ή όχι», ισχυρίστηκε η αντίστοιχη ιταλική κρατική υπηρεσία στο δίκτυο Reuters.

Ο διαδικτυακός γίγαντας πλήρωσε ήδη το πρόστιμο και συνεχίζει το έργο της καταγραφής των δρόμων της Ιταλίας, μέσα σε θύελλα παραπόνων των ιταλών πολιτών για παραβίαση των δικαιωμάτων τους.


Τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας Google Street View πρέπει πάντως να είναι τελείως διαφορετικά από τα αντίστοιχα της Αμερικής, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το «μη αναγνωρίσιμό» τους! Πέρα από τον πελώριο στύλο με την κάμερα(!), η Google έχει διαφοροποιήσει χρωματικά τον στόλο των ειδικών αυτοκινήτων της ακριβώς για να ξεχωρίζουν από μακριά.

Κι ενώ κάποτε (το 2010, για παράδειγμα) ήταν έτσι...
.








...σήμερα είναι έτσι!







Ή, στην πιο καλλιτεχνική εκδοχή τους, έτσι...



Οι δικαστικές περιπέτειες πάντως της Google στην Ιταλία δεν είναι τίποτα σε σχέση με όσα πέρασε η εταιρία στη Γερμανία, με την Google να αποφασίζει τελικά το 2011 ότι παραήταν μεγάλος κόπος να τραβήξει νέες Street View φωτογραφίες της χώρας.


Αλλά και στην Ελβετία δεν πέρασε καλύτερες ώρες, όταν το 2012 το Ανώτατο Δικαστήριο έθεσε αυστηρούς περιορισμούς στο είδος των εικόνων που επιτρεπόταν να καταγράψουν τα οχήματά της...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: