17.4.14

H JP Morgan αναβαθμίζει Πειραιώς, Alpha και Εθνική...

H JP Morgan αναβαθμίζει Alpha, Πειραιώς και Εθνική
Μία ημέρα μετά τα θετικά σχόλια για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, η JP Morgan επανέρχεται σήμερα με ειδική έκθεση για τις τράπεζες αναβαθμίζοντας τις τιμές στόχους για Πειραιώς και Alpha ενώ προσαρμόζει της Εθνικής.

Συγκεκριμένα αυξάνει...
στα 0,95 ευρώ την τιμή στόχο για την Alpha Bank (από 0,84 ευρώ πριν) και στα 2,29 ευρώ την Πειραιώς (από 2 ευρώ πριν). Αντίθετα κατεβάζει την τιμή στόχο για την Εθνική στα 3,58 ευρώ (από 3,92 ευρώ πριν) παρά το γεγονός ότι αναβαθμίζει τη σύσταση σε «neutral» από «underweight» «έπειτα από την πρόσφατη υποαπόδοση που επέδειξε η μετοχή», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Διατηρούμε την εποικοδομητική μας στάση έναντι των Alpha - Πειραιώς στον απόηχο της αύξησης κεφαλαίων και θεωρούμε ότι υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου γι αυτές εν μέσω της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης», σχολιάζουν οι αναλυτές της JPMorgan. Απο χθες έχουν δηλώσει ότι έχουν συμπεριλάβει την Τράπεζα Πειραιώς στο Τοπ 10 των επιλογών τους για το σύνολο των αναδυόμενων αγορών σε Ευρώπη, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή, ενώ τώρα προσθέτουν και την Alpha στους πρωταγωνιστές της Περιφέρειας (CEEMEA AFL).

H JP Morgan περιμένει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας απ' την επόμενη χρονιά κυρίως λόγω των καλύτερων συνεργιών σε έσοδα/κόστος ενώ περιμένει και την ποιοτική βελτίωση των χαρτοφυλακίων τους. Συγκεκριμένα περιμένει κατά μ.ο. αύξηση κερδών 42% το 2015, 29% το 2016 και 16% το 2017. Επίσης η αποτίμηση (1,2) των μετοχών  μπορεί να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τους ανταγωνιστές σε Ευρώπη - Β. Αφρική - Μ. Ανατολή (1,5) ή τις τράπεζες της Ευρωζώνης (1,2). Ωστόσο σημειώνει ότι η αποτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη της την αύξηση της καθαρής απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων αλλά και τις καλύτερες μακροοικονομικές προοπτικές σε βάθος 3 - 5 ετών έπειτα απ' την ομαλοποίηση που επέρχεται μετά την απώλεια του 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Στους λόγους για τους οποίους η JP Morgan δηλώνει ότι διατηρεί θετική στάση έναντι των ελληνικών τραπεζών συμπεριλαμβάνει επίσης τη δυνητική μείωση των κόκκινων δανείων λόγω της  θετικής τάσης στην οικονομία (όπως σημειώνει η Alpha επέδειξε την καλύτερη βελτίωση στο δ' τρίμηνο) και το άνοιγμα των διεθνών χρηματαγορών για τις ελληνικές τράπεζες, όπως εξάλλου απέδειξε η πρόσφατη ομολογιακή έκδοση της Πειραιώς. Επίσης εκτιμά ότι μέχρι το 2017 αποκατάσταση κατά 100% του μερίσματος κυρίως για Alpha - Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: