11.4.14

Σαμαράς: "H Ελλάδα πιάνει τους στόχους της"...


BINTEO...

"Η Ελλάδα τα κατάφερε, είναι μια καινούργια μέρα σήμερα", ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στις κοινές του δηλώσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, μετά τη... συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα άφησε πίσω της τα δύσκολα και ότι μπαίνει πλέον στην ανάκαμψη, μεταφέροντας την ικανοποίηση της Άνγκελα Μέρκελ για την πρόοδο της χώρας αλλά και για την πορεία των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, στην απόφαση του Ecofin και στην έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι «πρέπει να λέμε συνεχώς ότι όλα οφείλονται στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζονται, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν, γιατί «ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία, και τόνισε ότι «ενημέρωσα την Καγκελάριο ότι για πρώτη φορά η ανεργία άρχισε να πέφτει».

«Το θεωρώ σημαντικό γιατί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας είναι οι προτεραιότητές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της» και ότι «δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα. «Αρχίζουμε να χτίζουμε τις καλύτερες βάσεις για την οικονομία της Ελλάδας και τις Ελληνογερμανικές σχέσεις», πρόσθεσε.

Τέλος ευχαρίστησε την Άνγκελα Μέρκελ για την επίσκεψη στην χώρα αλλά και για την αλληλεγγύη του γερμανικού λαού.



Δείτε το βίντεο απο τη ΔΤ...


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: