3.4.14

Mε εντολή Μπαλτάκου...


Κανονικά σήμερα δεν ήθελα να γράψω για την υπόθεση Μπαλτάκου - όπως έχω ξαναγράψει δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τα προφανή. Άκουσα όμως και ...
διάβασα πολλά από χθες το μεσημέρι, προερχόμενα όχι μόνο από κυβερνητικά παπαγαλάκια αλλά ακόμα κι από το χώρο της αντιπολίτευσης, ώστε νομίζω πως κάποια πράγματα αξίζει να μπουν στη θέση τους.
Ήταν μεμονωμένη στην κυβέρνηση η περίπτωση του Παναγιώτη Μπαλτάκου; Προφανώς όχι. Υπάρχει στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, και στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, ένας ισχυρός ακροδεξιός πυρήνας ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη στροφή προς την άκρα Δεξιά. Κι επειδή σε ορισμένες εκπομπές άκουσα να ζητούνται -αφελώς δήθεν- ονόματα χωρίς να δοθούν, πάρε στυλό και γράφε:.. Βορίδης, Λαζαρίδης, Κρανιδιώτης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, Μπαλτάκος. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι αρκετοί, προερχόμενοι από δύο τουλάχιστον δεξαμενές, από το Δίκτυο 21 και από το ΛΑΟΣ, αλλά αυτά τα ονόματα φτάνουν για να αποδείξουν την ύπαρξη μηχανισμού, και μάλιστα ισχυρού. Ας μην ξεχάσουμε σ’ αυτό το σημείο και την περίπτωση του γηγενούς στη Νέα Δημοκρατία Παναγιώτη Ψωμιάδη, και γενικότερα τον παρακρατικό-παραεκκλησιαστικό θύλακα της Θεσσαλονίκης.
Ήξερε ο Αντώνης Σαμαράς το ρόλο του Μπαλτάκου; Τον ήξερε όλη η Ελλάδα...
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στο thepressproject
zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: