15.4.14

O υφυπουργός παραιτήθηκε...

η ΝΕΡΙΤ ακόμη να εκπέμψει...

Δύο μέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές ο Παντελής Καψής παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς θα...
είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

«Υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό» σημειώνει σε επιστολή του ο κ. Καψής και συνεχίζει: «Οπως είχα εξηγήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση είχε ημερομηνία λήξης. Κι αυτό γιατί δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της».

Στην ίδια επιστολή ο πρώην υφυπουργός επιχειρεί μια σύντομη καταγραφή όσων έγιναν κατά τη θητεία του τονίζοντας ότι στο μεσοδιάστημα από το λουκέτο και το «μαύρο» της ΕΡΤ «η κυβέρνηση ψήφισε έναν νέο νόμο για τη δημόσια τηλεόραση, ο οποίος –όπως έχει αναγνωρίσει και η EBU– εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο τη θεσμική της ανεξαρτησία. Διορίστηκε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο αποτελείται από υψηλού κύρους προσωπικότητες χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, το οποίο με τη σειρά του και με ανοικτές διαδικασίες επέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα βγήκε στον αέρα ο ενδιάμεσος φορέας, η Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, βάζοντας έτσι τέλος στο “μαύρο”. Ηδη η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες. Αμέσως μετά, εντός του Μαΐου, προβλέπεται να λειτουργήσει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας». Προσθέτει ότι πρέπει να δημιουργηθεί «κουλτούρα και παράδοση ανεξαρτησίας τόσο στο στελεχιακό δυναμικό της όσο και στο πολιτικό μας σύστημα…».

Ο κ. Καψής πάντως δεν κάνει καμία αναφορά στα όσα δεν έγιναν ούτε και στις… περιπέτειες που ανακύπτουν στη ΝΕΡΙΤ, τους διαξιφισμούς μεταξύ Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, τα… καπελώματα, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς και πάει λέγοντας.

Από την άλλη, ΔΤ και ΝΕΡΙΤ περνούν ουσιαστικά στην ευθύνη του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου. Δηλαδή, στα δύο πρόσωπα που φέρουν ακεραία την ευθύνη για το λουκέτο και το απαράδεκτο «μαύρο» στην ΕΡΤ. Και όπως και να το κάνεις δεν είναι και… ό,τι καλύτερο...

Σωτήρης Μανιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: