5.4.14

«Βάρυνε» το site του «Αθήνα 9.84»...


Και για να γίνει πιο... ελαφριά η ιστοσελίδα, αφαίρεσαν τα ηχητικά με τις συνεντεύξεις (πολιτικών και μη) που ανέβαζαν - πάντοτε.
Ήθελαν, λέει, να...
το κάνουν από καιρό. Δεν υπάρχει, λένε, σκοπιμότητα. Και δεν τα «ανεβάζουν» πια τα ηχητικά αποσπάσματα με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πλέον ποιοι πολιτικοί και από ποια κόμματα φιλοξενούνται στο δημοτικό ραδιόφωνο (όλων;) των Αθηναίων. Η οδηγία από το ΕΣΡ είναι σαφής: «Οι δημοτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους όρους αντικειμενικότητας, ισομέρειας και ίσης κατανομής χρόνου της παρ. 3 και να μη μεροληπτούν υπέρ των προσώπων και των συνδυασμών που συγκροτούν την παρούσα δημοτική ή περιφερειακή αρχή, να μην προβάλλουν προνομιακά αυτούς και να μην προβαίνουν σε συγκεκαλυμμένη διαφήμιση αυτών».
Τηρεί άραγε ο «Αθήνα 9.84» τους όρους «αντικειμενικότητας, ισομέρειας και ίσης κατανομής χρόνου»; Σε παλιότερο ρεπορτάζ που είχαμε κάνει στο e-tetRadio (διαβάστε ΕΔΩ) άλλα είχαμε διαπιστώσει - εκτός κι αν στο site τους δεν «ανέβαζαν» τις συνεντεύξεις συγκεκριμένου κόμματος οπότε πάμε πάσο. Πλέον, λοιπόν, αν θέλουμε να δούμε κατά πόσο τηρείται η οδηγία του ΕΣΡ (και δεν λέμε στην προεκλογική περίοδο μόνο, αλλά συνολικά), θα πρέπει να ακούμε 24 ώρες το 24ωρο τον «Αθήνα 9.84». Ούτε στον εχθρό μας δεν το ευχόμαστε.
Ειρήσθω εν παρόδω, για όλα συνεχίζει να μιλάει ο Γιώργος Καμίνης, για τον «Αθήνα 9.84» ακόμα να πει μία λέξη στην προεκλογική του εκστρατεία. Ίσως και να μην τον ρωτούν βέβαια. Τσιμουδιά λοιπόν για το δημοτικό ραδιόφωνο της... Κεντροαριστεράς, συγγνώμη το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας θέλαμε να πούμε. Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πάντως πρέπει να φύγει ο κ.Καμίνης από το δημαρχείο είναι για να υπάρξει πολυφωνία στο σταθμό.
* Εν τω μεταξύ προβλήματα και στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Νέου Ηρακλείου, τον «Επικοινωνία 94». Κι εκεί ξεκίνησε 10ήμερη απεργία από την ΕΤΕΡ. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ κι έναν χρόνο.

Δημητρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: