1.4.14

Παραχάραξη του επίσημου site της "Ελευθεροτυπίας"...




Από νωρίς το πρωί σήμερα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο που κάνει λόγο για σύλληψη Έλληνα χάκερ στην Ταϊλάνδη, ο οποίος φέρεται να έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσω bitcoins.
Το άρθρο αυτό που αναδημοσιεύεται σε πολλά site υποτίθεται έχει γραφτεί στο site της Ελευθεροτυπίας, το enet.gr. Στην πραγματικότητα έχει...
δημοσιευτεί σε κάποιο site με διεύθυνση eleutherotypia.gr το οποίο και εντελώς παράνομα υποδύεται το επίσημο site της Ελευθεροτυπίας τροποποιώντας τόσο το περιεχόμενο όσο και το λογότυπο της εφημερίδας.
Στο άρθρο αναφέρονται τα εξής:
«Συνελήφθη ο Έλληνας «hacker» Πέτρος Αγγελάτος στις 11 το πρωί της Δευτέρας.
Όπως έγινε γνωστό στο δελτίο τύπου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο συλληφθείς έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραβιάζοντας το ψηφιακό κρυπτονόμισμα «bit-coin». Ο νεαρός φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποκτούσε παράνομη πρόσβαση σε ψηφιακά «πορτοφόλια» ανυποψίαστων χρηστών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει χρήματα στο λογαριασμό του.
Μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, ο επίδοξος hacker εντοπίστηκε στο Πακ Κρετ της Ταϊλάνδης όπου συνελήφθη από τις τοπικές αρχές σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας όπου του πέρασαν τις χειροπέδες και οδηγήθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή».
Προφανώς και δεν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό, αλλά για πρωταπριλιάτικη φάρσα.
Η κατοχύρωση του eleutherotypia.gr, έγινε με αίτηση κάποιας Papaki ΕΠΕ στις 30 Μαρτίου, δηλαδή προχθές.
Το enet.gr  ειδοποιεί τους αναγνώστες του, ότι δεν πρόκειται για το πραγματικό site της Ελευθεροτυπίας και θα κινηθούν νομικά κατά κάθε υπεύθυνου για την πρωτοφανή παραχάραξη.
 
πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: