13.4.14

Κατηγορεί το Twitter για φοροδιαφυγή ο Ερντογάν...

Τον προηγούμενο μήνα, η τουρκική αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών απέκλεισε, έπειτα από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης, την πρόσβαση στο Twitter.

Για φοροδιαφυγή κατηγορεί το Twitter ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε...
πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.

«Το Twitter, το YouTube και το Facebook είναι διεθνείς εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος. Το Twitter είναι παράλληλα και φοροφυγάς. Θα ασχοληθούμε με αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τον προηγούμενο μήνα, η τουρκική αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών απέκλεισε, έπειτα από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης, την πρόσβαση στο Twitter. Ωστόσο, στις 3 Απριλίου, η Άγκυρα αναγκάσθηκε να άρει την απαγόρευση, μετά τη διεθνή κατακραυγή και την απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε για δεύτερη φορά σήμερα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. «Εφαρμόσαμε την απόφαση, αλλά το επαναλαμβάνω, δεν την σέβομαι», είπε. Επέκρινε, μάλιστα, το Συνταγματικό Δικαστήριο λέγοντας ότι «υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ξένων εταιρειών, αντί να υπερασπισθεί την ίδια τη χώρα του».

Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο YouTube θα διατηρηθεί, παρά τις δύο αντίθετες αποφάσεις της τουρκικής Δικαιοσύνης, όσο δεν αποσύρονται ορισμένες πληροφορίες που οι τουρκικές αρχές θεωρούν «παράνομες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: