30.6.14

Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο Παπαδημούλης...

Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο ΠαπαδημούληςΑκόμα μία σημαντική διάκριση αναμένεται για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκλέγεται αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, στη...
μια θέση αντιπροέδρου που δικαιούται η ευρωπαϊκή αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μάλιστα, έχει ήδη επιλεγεί ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση, ώστε το συντονισμό να αναλάβει ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Κουμουνδούρου Στέλιος Παππάς.

Ο Στ. Παππάς, ως γνωστόν, υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς και πατέρας του Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

«Ψυχή» της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες θα παραμείνει η Νάνα Πανταζίδου, ενώ θα παραμείνουν και οι συνεργάτες του πρώην πλέον ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Μ. Γλέζος και οι κατοχικές αποζημιώσεις

Την Τετάρτη, ημέρα που θα παρουσιαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο ο απολογισμός της ελληνικής Προεδρίας και ο προγραμματισμός της ιταλικής που ακολουθεί, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου, όπου πιθανολογείται ότι ο Μανώλης Γλέζος θα θέσει το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

Οι αρμοδιότητες

Ο Μαν. Γλέζος, σύμφωνα με τις πληροφορίες τουReal.gr, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, η Σ. Σακοράφα στην Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Γ. Κατρούγκαλος στην Μεταφορών και Τουρισμού, ο Κ. Χρυσόγονος στη Διεθνή Ανάπτυξη και η Κ. Κούνεβα στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο μόνος Έλληνας αντιπρόεδρος

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα είναι ο μόνος Έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρείται πλέον υπολογίσιμη δύναμη μεταξύ των ευρωσοσιαλιστών, ενώ για πρώτη φορά θέση αντιπροέδρου δεν εξασφάλισε ούτε η ΝΔ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: