17.6.14

Κλείστε τα φώτα, κόψτε τα τηλέφωνα...

Η εντολή του υπουργείου Υγείας στις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών μονάδων της χώρας…
Η εντολή είναι σαφής: "Κλείνετε τα φώτα". Έχει δοθεί στις...
διοικήσεις όλων των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών μονάδων της χώρας, εν γένει, στο πλαίσιο των οικονομιών που επιχειρούν να κάνουν και στο υπουργείο Υγείας, και υπό τη νέα ηγεσία του. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι …εξειδικευμένες: "Εκτός από τους χώρους, όπου δεν απαιτείται φωτισμός, κλείνετε τα φώτα και στις τουαλέτες, όταν δεν είναι κανείς μέσα" και γενικά… κάν'τε ό,τι είναι δυνατόν για να μειωθεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού.

Κι επειδή οι σπατάλες προφανώς δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του ρεύματος, η εντολή επεκτείνεται και στο κομμάτι των τηλεφωνικών κλήσεων!

"Μόνο όπου υπάρχει η Σύζευξις", δηλαδή το ειδικό σύστημα για τις κλήσεις στο δημόσιο, που επιτρέπει τα τηλέφωνα να γίνονται δωρεάν. Κι όπου δεν υπάρχει η "Σύζευξις" θα πρέπει άμεσα να εγκατασταθεί, συμπληρώνεται η εντολή. Υπολογίζεται ότι μόνο από αυτή την κίνηση θα επιτευχθεί μια εξοικονόμηση της τάξης του 30% με 40% στα πάγια έξοδα, η οποία σε καιρούς κρίσης εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά.

Και για να μην γίνουν κι άλλα …έξοδα, προτείνεται οι όποιες κινήσεις εξοικονόμησης γίνουν, να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, δηλαδή να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, τουλάχιστον εξ ολοκλήρου...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: