3.7.14

Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα (11:00 – 14:00)...

 deh
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
O...
Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σήμερα (Πέμπτη) από τις 11:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Οι διακοπές θα έχουν μέγιστη διάρκεια 1 ώρα, ωστόσο στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα διακοπής της ηλεκτροδότησηςενδέχεται να μεταβληθεί τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορά, εφόσον μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας) και οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί κατά την κατάρτιση του προγράμματος περικοπών.
diakopi-reumatosΠού θα διακοπεί το ρεύμα (11:00-14:00)
11:00-12:00: Σκαραμαγκάς, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα
12:00-13:00: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι
13:00-14:00: Κιούρκα, Καπανδρίτι, Κάλαμος, Ωρωπός, Οινόφυτα.

Ενημέρωση για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο, και από την ιστοσελίδα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) μπορούν να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τις εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης, οι οποίες θα επιμεριστούν σε όλη τη χώρα με δίκαιο τρόπο, με εξαίρεση τα νοσοκομεία, προκείμενου να αποφευχθεί το μπλοκ άουτ.
ΔΕΔΔΗΕ: Οδηγίες προς καταναλωτές
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ' όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.
Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».
Οι καταναλωτές επίσης δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών.
Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.
Ειδικότερα για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια: