9.7.14

120 εφιάλτες για την κυβέρνηση ...


Το τελευταίο που περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα έβγαινε στο αντάρτικο ζητώντας σύγκληση της Ολομέλειας για να συζητηθεί η πρόταση της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα σχετικά  με την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ. Παρά την τηλεφωνική επικοινωνία που, σύμφωνα με...
πληροφορίες, είχε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στη θέση του και υπέστη άδειασμα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σ. Βούλτεψη, το οποίο προφανώς είχε προεξοφλήσει. Η βούληση ενός τόσο έμπειρου στελέχους της ΝΔ να διασώσει την πολιτική του αξιοπρέπεια αποδεχόμενος το αυτονόητο, ότι πρέπει να αθροιστούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα, δείχνει, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις μαζί και με την πρόταση να συγκληθεί η Ολομέλεια από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει. 
Το απόγευμα θα συναντηθούν οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος με τον ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελη ενόψει των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας. Πρόθεση είναι να μείνουν μόνο για μία εβδομάδα εδώ οι εκπρόσωποι των πιστωτών και να αποφευχθούν οι πολλές-πολλές πιέσεις, αφού ατύπως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Η νέα έξοδος στις αγορές, με την έκδοση τριετούς ομολόγου, δεν συνιστά μόνο προσπάθεια αξιοποίησης του ευνοϊκού διεθνούς κλίματος αλλά και ένδειξη άγχους για ρευστότητα, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανάλυση του Reuters.
 

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: