7.7.14

Π. Σκουρλέτης: Πολύ πιθανό να επιτευχθεί η συγκέντρωση των 120 υπογραφών ...



«Απέναντι σε αυτό το εθνικό, πολιτικό, οικονομικό έγκλημα,πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε να φτιαχτεί ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο. Και φτιάχτηκε ...
αυτό. Τοπικές δυνάμεις, βουλευτές από όλο το φάσμα των κομμάτων, η εκκλησία, άνθρωποι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό το σχέδιο είναι καταστροφικό»

 


Η τοποθέτηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ [δείτε σχετικά: Π. Σκουρλέτης: Όποτε και να γίνουν εκλογές η κυβέρνηση θα χάσει (βίντεο)]:
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και το δημοψήφισμα που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ:
Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο, για τη σκοπιμότητα της πώλησης, εμείς βάλαμε κάποια ζητήματα, συζητήθηκαν. κ. Σκουρλέτη εσείς επιμένετε στην συγκέντρωση υπογραφών  βουλευτών, 120 τον αριθμό, που μάλλον τον προσεγγίζετε απ’ ότι φαίνεται;
«Εδώ πλέον είναι φανερό ότι η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και αμέσως ακολούθως η ιδιωτικοποίησή της δεν γίνεται για το τίμημα. Το τίμημα είναι μια σοβαρή πλευρά, απ’ ότι φαίνεται και αν ισχύουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Φώσκολος έστω και κατά προσέγγιση, αποτελεί μια «σκανδαλάρα». Ακούστηκε ότι δεν πωλούνται οι λιγνίτες αλλά η εκμετάλλευσή τους. Αυτό δεν έχει αξία; Δεν αποτιμάται σε ένα οικονομικό μέγεθος; Έχει αξία και για την μικρή και για την μεγάλη ΔΕΗ. Βεβαίως, αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, πολύ σύντομα η μεγάλη ΔΕΗ θα γίνει μικρή, μικρότερη της μικρής.
Άρα, εδώ έχουμε ένα σχέδιο το οποίο στοχεύει, με βάση μια δογματική εμμονή που λέει ιδιωτικοποίηση των πάντων, στο να παραδοθεί σε συγκεκριμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, στο όνομα δήθεν μιας απελευθέρωσης η οποία όμως έχει εγγυηθεί προηγουμένως τις τιμές και τα κέρδη. Δεν μεταφράζεται σε νέες επενδύσεις, αλλά στην πώληση κάποιων περιουσιακών στοιχείων, απ’ ότι φαίνεται σε χαμηλές τιμές, σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους «έξυπνους» επιχειρηματίες οι οποίοι θα κερδίσουν, οι οποίοι προικοδοτούνται με πελάτες έστω και στο  ξεκίνημα.
Όλα αυτά για ποιο λόγο; Με βάση ποια διεθνή εμπειρία; Για να υπάρχει πιο ακριβό ρεύμα; Για να απολέσει το ελληνικό δημόσιο, το ελληνικό κράτος ένα αναπτυξιακό εργαλείο από τα χέρια του; Για να χάσει ένα μέρος της μεγάλης βαριάς βιομηχανίας που χτίστηκε με το αίμα των Ελλήνων φορολογουμένων από την αρχή της δεκαετίας του ’50; Μπορεί να υπάρξει εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός με βάση τέτοιου είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, με βάση τον κατακερματισμό, τον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ;Όχι.
Απέναντι, λοιπόν, σε αυτό το εθνικό, πολιτικό, οικονομικό έγκλημα, εμείς πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε να φτιαχτεί ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο. Και φτιάχτηκε αυτό. Τοπικές δυνάμεις, βουλευτές από όλο το φάσμα των κομμάτων, η εκκλησία, άνθρωποι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό το σχέδιο είναι καταστροφικό. Και αυτό, βέβαια, έχει και την κατάληξή του, που απ’ ότι φαίνεται επιτυγχάνεται, στο να συγκεντρωθούν 120 βουλευτές και να ζητήσουν να έρθει για συζήτηση το αίτημα να γίνει δημοψήφισμα.
Και δεν έχω καταλάβει γιατί η ελληνική κυβέρνηση, στο όνομα του κοινού συμφέροντος της ελληνικής κοινωνίας, που υποτίθεται ότι προωθεί αυτό το σχέδιο, για να έχουμε καλύτερες και φτηνότερες υπηρεσίες, γιατί αρνείται στην ίδια την ελληνική κοινωνία να εκφραστεί επ’ αυτού, μέσω ενός δημοψηφίσματος. Αντίθετα, απαντάει με αυταρχισμό, με επιτάξεις, με επιστρατεύσεις. Αυτά όλα το 2011 ο κ. Σαμαράς, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έλεγε ότι αποτελούν χουντικές μεθόδους». 


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: