5.7.14

Όρια λάστιχο για 12.500 οικισμούς...

Όρια λάστιχο για 12.500 οικισμούς
Με νομοθετική ρύθμιση-σκούπα για τους 12.500 οικισμούς της χώρας το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχειρεί αφ' ενός να βγάλει από την καραντίνα δεκαετιών τους λεγόμενους «δασικούς οικισμούς», που έχουν πολεοδομηθεί με αποφάσεις της...
πολιτείας και ταυτοχρόνως έχουν τεθεί σε καθεστώς δασικής προστασίας (Άνοιξη, Άγιος Στέφανος κ.ά), αφ' ετέρου να αποτυπώσει από την αρχή και μάλιστα ψηφιακά τα όρια του συνόλου των οικισμών.

Η αποτύπωση θα γίνει από μηδενική βάση, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να βρεθούν εντός πολεοδομικών σχεδίων από το παράθυρο μικρές και μεγάλες ιδιοκτησίες και να ισχύσουν στην πράξη σχέδια πόλης, με όρια-λάστιχο.

Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «για την ιδιωτική πολεοδόμηση και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς», το οποίο σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος κατατίθεται τις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή.

Είναι η πολλοστή φορά που το θέμα των «δασικών οικισμών» και της οριοθέτησης των οικισμών, δηλαδή των λεγόμενων προ του 1923 και των μικρών οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, επανέρχεται στο προσκήνιο, αφού το τελευταίο έτος έχουν γίνει πολλές συζητήσεις εντός και εκτός Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: