26.7.14

Γάζα: 12ωρη εκεχειρία από σήμερα το πρωί...



 Διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι...
Η σφαγή στη Γάζα δεν έχει τέλος. Ο επίσημος απολογισμός είναι τραγικός: περισσότεροι από 840 νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα σε 17 ημέρες - 38 ισραηλινοί, 35 στρατιώτες και τρεις πολίτες έχουν σκοτωθεί - Απέρριψε το Ισραήλ την...
πρόταση Κέρι για εκεχειρία στη Γάζα

Oι εξελίξεις των προηγουμένων ημερών, ως το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουλίου 2014 (7η ημέρα της χερσαίας ισραηλινής επέμβασης)
Το hashtag στο Twitter: #GazaUnderAttack και #Gaza - Η συνεχής ενημέρωση από τον βρετανικό Guardian, την ισραηλινή Haaretz και επίσης από το live blog του Αλ Τζαζίρα
We are no longer here, do you care? Τα παιδιά της Ολλανδίας για τα δολοφονημένα παιδιά της Γάζας (ένα εξαιρετικό βίντεο) - Ακροδεξιός ραββίνος κηρύττει: Αν χρειαστεί, το Ισραήλ μπορεί να ισοπεδώσει τη Γάζα
 Συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα απο το Κόκκινο και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού     _______

Σύνοψη των γεγονότων ως το πρωί του Σαββάτου - Ακολουθεί η συνεχής ενημέρωση

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας που πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Ο Τζ. Κέρι πίεζε προκειμένου να συμφωνηθεί  παύση των εχθροπραξιών για 18 ημέρες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από την πλευρά του έκανε έκκληση για επταήμερη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα που όπως είπε μπορεί να ξεκινήσει με μια 12ωρη κατάπαυση του πυρός η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να παραταθεί.
Εν τω μεταξύ η κατάσταση στην περιοχή επιδεινώνεται διαρκώς ιδιαίτερα από την Πέμπτη όταν τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 200 τραυματίσθηκαν από ισραηλινό κτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ το οποίο λειτουργούσε ως καταφύγιο στη Γάζα.
Η κρίση στην περιοχή φαίνεται πως εξαπλώνεται και στη Δυτική Όχθη καθώς πέντε  Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή κοντά στη Χεβρώνα και τη Νάμπλους σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τέσσερα από τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού.
Με την ευκαιρία της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού, τα κυριότερα παλαιστινιακά κινήματα οργάνωσαν μια «ημέρα οργής» στη Δυτική Όχθη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.
___________

Συνεχής ενημέρωση

Σάββατο 26/7/2014

8:18 Οι υπουργοί Εξωτερικών διαφόρων κρατών θα συναντηθούν νωρίς το Σάββατο στο Παρίσι προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως έχει γίνει γνωστό στη συνάντηση θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Βρετανίας, του Κατάρ, αλλά και η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Χαμάς ή της Παλαιστινιακής Αρχής.
1 π.μ. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ,  Ισραήλ και Χαμάς θα προχωρήσουν σε 12ωρη κατάπαυση του πυρός από τις 7 το πρωί του Σαββάτου

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: