12.7.14

Δέσμευση Μητσοτάκη για συμπλήρωση 15.000 απολύσεων...

Στο επίκεντρο οι απολύσεις στο δημόσιο
Οι «ποιοτικοί στόχοι» του ΥΔΜΗΔ στο «μενού» της συζήτησης με την τρόικα. Ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύτηκε στους δανειστές πως θα υλοποιηθεί η «μνημονιακή δέσμευση» σχετικά με την απαράδεκτη συμπλήρωση των...
15.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.
Ο νέος τρόπος αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, τα «συρρικνωμένα» οργανογράμματα των υπουργείων και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που θέλει να καταρτίσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητήθηκαν στην περίπου δίωρη συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΔΜΗΔ και της τρόικας. Πρόκειται για τους «ποιοτικούς στόχους» που έχει θέσει προς εφαρμογή το αρμόδιο υπουργείο.
Συνεργάτες του υπουργού έκαναν λόγο για μια συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο της οποίας η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τις «μεταρρυθμίσεις» που επιχειρεί να εφαρμόσει στη δημόσια διοίκηση.
Αναφορικά με το «καυτό» θέμα των απολύσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τρόικα δεν ζήτησε νέους ποσοτικούς στόχους στα επόμενα έτη. Ως προς την απαράδεκτη συμπλήρωση των 15.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι η σχετική «μνημονιακή δέσμευση», θα υλοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι από τον παραπάνω αριθμό, υπολείπονται περί τις 6.500 απομακρύνσεις εργαζομένων. Στη συζήτηση δεν αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα.
Μεταξύ άλλων, το ΥΔΜΗΔ ενημέρωσε την τρόικα για το σχεδιασμό που αναφέρεται στη μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας -σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις αρχές της εβδομάδας- και την πρόθεσή του να ενισχύσει τις αρμοδιότητες των ΚΕΠ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: