11.7.14

Πρόλαβαν 17χρονη αυτόχειρα...

Πρόλαβε 17χρονη αυτόχειρα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
Ακόμα μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σήμερα (11.07.2014) πρώτες πρωινές ώρες, ενημερώθηκε η...
Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι χρήστης του διαδικτύου, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Άμεσα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αλλά και τη διεύθυνση κατοικίας του.

Ύστερα από ενημέρωση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα 17χρονο κορίτσι. Οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος μετέβησαν στην οικία της, και βρήκαν την νέα κοπέλα να έχει πάρει φάρμακα για να αυτοκτονήσει. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται ενώ υπάρχει πρόληψη για τη δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

• Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: