17.7.14

Πέντε «καυτά» μέτωπα για τη δόση του 1 δισ.€...



Ο υπουργός Οικονομικών ολοκληρώνοντας τη διαπραγμάτευση με την τρόικα έκανε λόγο για «αμερικανικό Αύγουστο» εννοώντας ότι θα είναι μήνας σκληρής...
δουλειάς και όχι διακοπών, όπως κατά κανόνα συμβαίνει στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει από τη μέση τα προαπαιτούμενα και τις άλλες μνημονιακές εκκρεμότητες έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και να αρχίσει με καθαρή ατζέντα την τελευταία επιθεώρηση του τρέχοντος μνημονίου, ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις και να εισπραχθούν οι δόσεις που αναλογούν.

Τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Αυγούστου

Τα υπόλοιπα –μετά τη μικρή ΔΕΗ- προαπαιτούμενα του Ιουλίου που πρέπει να γίνουν ως τις αρχές Αυγούστου ώστε να εκταμιευθεί 1 δισ. ευρώ είναι:

1. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την ενσωμάτωση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης του Δημοσίου στο ΕΤΕΑ και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του παράγοντα βιωσιμότητας σε όλα τα ταμεία που δεν εντάσσονται στο ΕΤΕΑ από 1/1/2015
2. Υιοθέτηση νόμου για τα δάση
3. Υιοθέτηση νομοθεσίας για τα διοικητικά βάρη
4. Κατάργηση από 1/1/2015 όλων των επιβαρύνσεων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία
5. Υιοθέτηση νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι τροϊκανοί έφτιαξαν βαλίτσες επιστροφής έχοντας περάσει το μήνυμα ότι περιμένουν γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις και έχοντας διερευνήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ατζέντα του Σεπτεμβρίου.

Η στάση τους στα θέματα που προκαλούν επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό όπως τα σχέδια της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις ήταν σαφής: «Ολα νοούνται στο πλαίσιο της τήρησης του προγράμματος και όχι της παραβίασής του», σύμφωνα με τις πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: