4.7.14

Μάχη με τις φλόγες σε 7 μέτωπα...

 
BINTEO...
Ολοένα και πολλαπλασιάζονται τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη. Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα 6 πυρκαγιές σε όλο το νησί.

Η μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη είναι στο ...
Χανδρά Σητείας όπου στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 23 οχήματα με 55 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα με 32 άνδρες, οχήματα από τους δήμους, οχήματα από το στρατό, έχουν σηκωθεί δύο ελικόπτερα ενώ συμμετέχουν και ομάδες εθελοντών.
Την κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι στην περιοχή, σύμφωνα με το cretapost.gr, πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τους πυροσβέστες.

Χανδρά Σητείας from cretapost on Vimeo.
H συγκεκριμένη φωτιά ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα και μέχρι τώρα έχει κάνει στάχτη χορτολιβαδικές εκτάσεις, αμπέλια και ελαιώνες.

Τα υπόλοιπα μέτωπα στην Κρήτη

Μέσα σε λίγη ώρα ξέσπασαν oι υπόλοιπες φωτιές σε όλη την Κρήτη.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Κεραμειών στα Χανιά όπου στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα με τέσσερις άνδρες.

Ωστόσο, μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στο Στόμιο Ιεράπετρας με δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στο Δράσι –κοντά στα Λακώνια – στο Φαρί, νότια του Ζαρού και στον Άγιο Μύρωνα.

Εξάλλου, συναγερμός για άλλη μία φωτιά σήμανε στην Πυροσβεστική.

Σε χορτολιβαδική έκταση πίσω από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Πεζών εκδηλώθηκε πυρκαγιά με τους άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να την θέτουν σε χρόνο – ρεκόρ σε μερικό έλεγχο.

Φωτιά και στο Κορακονήσι Ζακύνθου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου.

Σύμφωνα, με την Πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 00:20 περίπου σήμερα τα ξημερώματα. Στο σημείο βρίσκονται 15 άντρες με 8 οχήματα, 2 υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων βοήθησε με το πρώτο φως του ηλίου ένα ελικόπτερο.

Οι προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς συνεχίζονται κάτω από το τις οδηγίες του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, πύραρχου, Νικόλαου Ρουμελιώτη. Από την πυρκαγιά, δεν κινδυνεύουν σπίτια.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: