24.7.14

Ο κατάλογος των επιβατών της πτήσης AH 5017...

 50 Γάλλοι επιβαίνουν στο αεροσκάφος της Air AlgerieΟ κατάλογος των επιβατών της πτήσης της Air Algerie που αγνοείται περιλαμβάνει 50 Γάλλους πολίτες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουαγκαντούγκου, ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Μπουρκίνα Φάσο.
Ο...
Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιγέ είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως υπάρχει "κατά πάσα πιθανότητα" μεγάλος αριθμός Γάλλων στην εν λόγω πτήση. Ένας "πυρήνας κρίσης" δημιουργήθηκε στη γαλλική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας για να ελέγχονται οι πληροφορίες γύρω από την πτήση της Air Algerie.
Η Air Algerie έχασε την επαφή πάνω από το Μαλί με ένα από τα αεροπλάνα της που μετέφερε τουλάχιστον 116 επιβαίνοντες και εκτελούσε πτήση από την Ουαγκαντούγκου προς το Αλγέρι.
"Το αεροπλάνο εξαφανίσθηκε στην Γκάο, 500 χλμ. από τα αλγερινά σύνορα. Έχουμε θύματα πολλών εθνικοτήτων", δήλωσε στο ραδιόφωνο ο αλγερινός πρωθυπουργός Αμπντελμαλέκι Σελάλ.
Το αεροπλάνο, ένα McDonnell 83 μισθωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair, μετέφερε, σύμφωνα με την Air Algerie, 119 επιβαίνοντες πολλών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 7 μέλη του πληρώματος.
Στη Μαδρίτη, το συνδικάτο των πιλότων των επιβατικών αεροπλάνων Sepla έκανε λόγο για εξαμελές πλήρωμα, όλοι Ισπανοί, ενώ η Swiftair κάνει από την πλευρά της λόγο για 116 επιβαίνοντες.
Ο υπουργός Μεταφορών της Μπουρκίνα Φάσο Ζαν Μπερτέν Ουεντράγκο δήλωσε πως η πτήση της Air Algerie που κατευθυνόταν από την Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία στη 01:38 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:38 ώρα Ελλάδας) εξαιτίας καταιγίδας στην περιοχή.
Εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο πως το αγνοούμενο αεροπλάνο κατέπεσε στο κεντρικό Μαλί, αντιφάσκοντας με προηγούμενες πληροφορίες ότι συνετρίβη στο Νίγηρα.
Το αεροπλάνο συνετρίβη ανάμεσα στην Γκάο και την Τεσαλίτ, δήλωσε ο ταξίαρχος Κόκο Εσιέν, ο διοικητής της επιχείρησης του ΟΗΕ στο Μαλί που έχει την έδρα της στο Τιμπουκτού.
Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας του Μαλί είπαν πως βρίσκονται σε ετοιμότητα.
"Προς το παρόν, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συντριβή, μόνο για την εξαφάνιση του αεροπλάνου από τα ραντάρ", δήλωσε τηλεφωνικά εκπρόσωπός τους προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: