6.7.14

«Akis Gate»: Το όργιο διαφθοράς, ο ανεξέλεγκτος πλουτισμός και η γυναίκα-αράχνη...

akis_gate

Τι γράφει στο βιβλίο του, ο Ζήγρας...
Ένα «όργιο» διαφθοράς εκατομμυρίων με σκοπό τον πλουτισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου, περιγράφει στο βιβλίο του, ο εξάδελφος και άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.
Το...
βιβλίο του Ζήγρα που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζει αναλυτικά την ανέλιξη του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα του ΠΑΣΟΚ, ενώ αφιερώνει μεγάλο μέρος στη Βίκη Σταμάτη, την οποία χαρακτηρίζει γυναίκα-αράχνη.
Σε λιγότερες από 150 σελίδες ο Νίκος Ζήγρας «φωτογραφίζει» τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος, με το οποίο όπως υποστηρίζει γέμισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ο πρώην υπουργός. 
Η διήγηση ξεκινά από τα πρώτα βήματα του Τσοχατζόπουλου στην πολιτική, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πεζό α στο όνομά του και όχι κεφαλαίο.
Μεγάλο βάρος ρίχνει στη θητεία Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου σύμφωνα με τον Νίκο Ζήγρα, πλούτισε από τις προμήθειες των εξοπλισμών.
«Οι διαπραγματεύσεις του… άκη με τις ξένες εταιρείες οπλικών εξοπλισμών είναι σκληρές, αλλά μόνον όσον αφορά το ποσοστό της προμήθειάς του… Οι εταιρείες όπλων αναγκάζονται να ενδώσουν στις υπερβολικές απαιτήσεις του… άκη, αφού αρνείται κατηγορηματικά να δώσει την οποιαδήποτε έγκρισή του, χωρίς μίζα.
Για τον Νίκο Ζήγρα, η Βίκη Σταμάτη, την οποία αποκαλεί Αντουανέτα, υπήρξε γυναίκα-αράχνη. Κατάφερε να τον έχει υποχείριό της και να του αποσπά τεράστια χρηματικά ποσά.
«Ο … άκης δεν μπορεί να αντισταθεί στην Αντουανέτα, τη γυναίκα που τον καθηλώνει με τον πρώτο χαιρετισμό, τη γυναίκα αράχνη, τη γυναίκα του χάους, τη γυναίκα που μπορεί να απορυθμίσει τα πάντα και να ξεπεράσει κάθε όριο. Υποκύπτει στο πεπρωμένο του και μεταμορφώνεται σε μία αρσενική πεταλούδα, που φτερουγίζει στα άνθη των απολαύσεων», αναφέρει.
«Ο φόρτος των καθηκόντων του …άκη αυξάνεται συνεχώς, όπως και το βάρος της γυναίκας του, που πλέον ξεπερνά κάθε όριο. Δεν είναι εύκολο να πει κανείς ποιο από τα δύο συντελεί περισσότερο στη στυτική δυσλειτουργία του …άκη. Αν λάβουμε, όμως, υπ'όψιν μας πως ο ανδρισμός του θα ξαναθεριέψει πέντε χρόνια αργότερα χάρη στην Αντουανέτα, μάλλον είναι το βάρος της Άγκελας, που τον κατέστησε "ανήνορα" για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», τονίζει ο συγγραφέας.
Το πάθος της Βίκης Σταμάτη για τα χρήματα, αλλά και το πάθος του Άκη Τσοχατζόπουλου για εκείνη περιγράφεται γλαφυρά στο κάτωθι περιστατικό:
«Μια μέρα, του πηγαίνω μία βαλίτσα με ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά. Περιχαρής αρπάζει τη βαλίτσα και πηγαίνει στο σαλόνι να την προσφέρει στην Αντουανέτα. Εκείνη βλέπει τις δεσμίδες με τα μετρητά με όλη την απέχθεια του κόσμου συγκεντρωμένη στα μαύρα της μάτια. "Κωλόγερε!", "άχρηστε", φωνάζει. "Τρία εκατομμύρια δεν είπαμε πως χρειάζομαι; Είναι τρία εκατομμύρια αυτά;". Ο …άκης πέφτει στα γόνατα και προσπαθεί να εξηγήσει στην ξαπλωμένη στον καναπέ Αντουανέτα πως εγώ δεν μπορούσα να μεταφέρω περισσότερα σε μία ημέρα».
Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει ότι ο ίδιος υπήρξε μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης πολιτικής διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά ότι βοήθησε τις δικαστικές αρχές αποκαλύπτοντας πρόσωπα και μεθόδους.
Υπενθυμίζεται ότι αποφυλακίστηκε χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: