28.7.14

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κάρης...

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Κώστας Κάρης, πέθανε χθες βράδυ σε ηλικία 60 ετών έπειτα από...
σύντομη μάχη με τον καρκίνο.


Ο Κώστας Κάρης ήταν επί χρόνια διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή» και αρθρογράφος της ως τα τελευταία του, ενώ υπήρξε, από το 2010, ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη.

Έτσι, η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς αλλά και η ΔΗΜΑΡ πενθούν από χθες, καθώς ο Κάρης ήταν από τα αφανή, μεν, αλλά με καθοριστικό ρόλο στελέχη.

Γεννημένος το 1954, ο Κώστας Κάρης στρατεύτηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην Αριστερά. Υπήρξε αγωνιστής του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος ως φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, ηγετικό στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του ΣΥΝ, ενώ υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

«Η Δημοκρατική Αριστερά, η Κεντρική Επιτροπή και ο πρόεδρος της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός συντρόφου που θα μείνει πάντοτε ζωντανός στις αναμνήσεις μας», επισήμανε η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της, ενώ και η εφημερίδα «Αυγή», με δική της ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, εξέδωσε τα δικά της συλλυπητήρια. «Αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι όσοι συνεργαστήκαμε με τον Κώστα επί πολλά χρόνια στην εφημερίδα, στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένεια του. Αλίκη, Αγάθη και Φανή κουράγιο», υπογράμμισε.

Η κηδεία του Κώστα θα γίνει αύριο, στις 6 το απόγευμα, από το νεκροταφείο Χολαργού...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: