18.7.14

Να μην βγάλουμε κανένα φράγκο;...

Άδωνις για αιγιαλό: Έχουμε τόσες ακτές, να μην βγάλουμε κανένα φράγκο;Την φιλοσοφία της κυβέρνησης για τον αιγιαλό με αφορμή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό ξεδίπλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ακούστε πως συνόψισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την ιδέα για τον αιγιαλό και τις...
αντιρρήσεις που υπάρχουν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτές της ΝΔ όπως η Φωτεινή Πιπιλή: «Έχουμε τον μεγαλύτερο αιγιαλό στον πλανήτη. Να μην βγάλουμε κανένα φράγκο, να βρει και κανένας άνθρωπος δουλειά, να μειωθούν οι φόροι να περνάμε καλύτερα; Να τα έχουμε μονίμως έτσι, επειδή γουστάρει ο Τσίπρας, ο Κουβέλης ή ο κάθε αριστερός; Δεν λένε να μπουν κανόνες.»

Δηλαδή ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να μπουν κανόνες και ταυτόχρονα να μπουν λεφτά από ένα «αγαθό» που το έχουμε σε περίσσεια.

Ξεχνά όμως να βάλει ποια είναι η κόκκινη γραμμή. Γιατί στην Ελλάδα έχουμε πολλά αγαθά σε περίσσεια.

Έχουμε και αρχαία, έχουμε και μουσεία… “Ο,τι  έχουμε σε περίσσεια μπαίνει προς πώληση για να «πάρουμε κανένα φράγκο»;

Επίσης μπορούμε να πουλήσουμε και όλες τις ακτές και να γίνουμε πλούσιοι.

Αυτό γιατί δεν το θέλει ο κύριος Γεωργιάδης;

Υπάρχουν και όρια, υπάρχουν και ιερά πράγματα σε αυτή τη χώρα.

Η λογική δε του τσαμπουκά και του κουτσαβακισμού συνθλίβει ακόμη και τα πιθανά επιχειρήματα που μπορεί να έχει κάποιος ακόμη κι αν διαφωνείς με αυτό.

Διαβάστε όλη την δήλωσή του στον Βήμα FM:

«Κάθεται ένα κράτος και σκέφτεται: πώς με συμφέρει να βγάλω περισσότερα λεφτά; Όταν έχω την διαχείριση του Ελληνικού ως Δημόσιο ή όταν το κάνω ιδιωτικό και το παίρνει τώρα π.χ ο Λάτσης;

Ως κράτος θα πάρω περισσότερα λεφτά τώρα που θα το πάρει ο Λάτσης. Γιατί το έχει το Ελληνικό το Δημόσιο 15 χρόνια και έχει μηδενικές εισπράξεις. Αντίθετα έχει ξοδέψει χρήματα σε φύλακες, ανθρώπους που το ποτίζουν κλπ. Τώρα που το πήρε ο Λάτσης ή όποιος κατάφερνε να πάρει το διαγωνισμό, το κράτος θα εισπράξει άπειρα λεφτά.

Γιατί δεν θα εισπράξει μόνο από την πώληση. Και μηδέν να το έπαιρνε, δεν έχει σημασία, είναι τρίχες αυτό, δεν περιμένει να πάρει τα λεφτά του το κράτος από εκεί, αλλά θα τα πάρει από τον ΦΠΑ που θα κόβονται οι αποδείξεις από τα καταστήματα που θα υπάρχουν μέσα,από τα ένσημα του ΙΚΑ που θα δουλέψουν οι εργάτες για να γίνει, από τα ένσημα των υπαλλήλων που θα δουλεύουν μέσα.

Βρίζει τώρα το σύμπαν στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, ο Τσίπρας, ο Κουβέλης, όλοι αυτοί που είδαμε. Το έχουν δει το νομοσχέδιο; Όχι , αφού δεν έχει κατατεθεί ακόμη. Βρίζουν το νομοσχέδιο, γιατί δεν βρίζουν επειδή δεν τους αρέσει το άρθρο ένα, πέντε, δέκα, αφού δεν το έχουν διαβάσει ακόμη, αφού δεν υπάρχει.

Βρίζουν την ιδέα ότι πρόκειται το κράτος να βγάλει λεφτά από τους αιγιαλούς.

Για καθίστε, ρε μάγκες. Έχουμε τον μεγαλύτερο αιγιαλό στον πλανήτη. Να μην βγάλουμε κανένα φράγκο, να βρει και κανένας άνθρωπος δουλειά, να μειωθούν οι φόροι να περνάμε καλύτερα; Να τα έχουμε μονίμως έτσι, επειδή γουστάρει ο Τσίπρας, ο Κουβέλης ή ο κάθε αριστερός; Δεν λένε να μπουν κανόνες .

Εάν περίμεναν να δουν το νομοσχέδιο και να πουν «κάνουμε μάχη γι αυτό γιατί δεν βάζει κανόνες και η δική μας γνώμη είναι ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες», θα έχουν δίκιο. Αυτοί δεν κάνουν αυτό. Λένε «αξιοποίηση του αιγιαλού»; Ξεπούλημα, οι προδότες, οι γερμανοτσολιάδες, οι δοσίλογοι!

Εδώ δεν ξέρουν ακόμη τι θα κάνουμε! Η οξεία διαβούλευση υπάρχει ακριβώς για να τίθενται διάφορες ιδέες και να αλλάζουν. Ξέρεις πόσο αλλάζει ένα νομοσχέδιο από την κατάθεση μέχρι την ψήφιση;

Αν μπει η αντιπολίτευση και πει ότι είναι λάθος το νομοσχέδιο γι’ αυτούς τους λόγους, είναι μια συζήτηση που μπορούμε να την συζητήσουμε. Εάν όμως η συζήτηση είναι ότι δεν θέλουμε καμία αξιοποίηση των αιγιαλών, τι συζήτηση να κάνεις;»...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: