18.7.14

Στόχος ήταν το αεροσκάφος του Πούτιν;...

sintrivi
Ο πόλεμος της προπαγάνδας ξεκίνησε νωρίς, πριν καν ταφούν τα πτώματα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους φιλορώσους αυτονομιστές, οι Ρώσοι τους Ουκρανούς. Κανείς δεν ξέρει γιατί...
το αεροπλάνο βρέθηκε να πετά στον εναέριο χώρο μιας χώρας σε εμφύλιο πόλεμο.
Στο πλαίσιο αυτό έρχεται και η πληροφορία που μετέδωσε το Russia Today επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax: στόχος μπορεί να ήταν το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι παρόμοιο με εκείνο της Malaysia Airlines το οποίο τελικά συνετρίβη.
Σύμφωνα με το rt.com, η πτήση MH17 της Malaysia Airlines πετούσε σχεδόν στην ίδια διαδρομή από την οποία λίγο πριν είχε περάσει και το τζετ του Ρώσου προέδρου.
Αριστερά το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν και δεξιά εκείνο που συνετρίβη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ rt.com
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα «γρήγορα» και «χωρίς εμπόδια» στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου είχε 154 πολίτες της μέσα στο μοιραίο αεροπλάνο. Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμοι να παράσχει «άμεση βοήθεια υπέρ μιας διεθνούς έρευνας γρήγορης, πλήρους, αξιόπιστης και χωρίς εμπόδια» στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Ομπάμα.
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε πως φιλορώσοι αυτονομιστές υποσχέθηκαν να εξασφαλίσουν στους εργάτες των σωστικών συνεργείων και τους ερευνητές ασφαλή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής. Στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με απεσταλμένους από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τον ΟΑΣΕ, ανταρτικές οργανώσεις στο Ντονέτσκ συμφώνησαν να αποκλείσουν το σημείο της συντριβής και να επιτρέψουν στις αρχές να ετοιμαστούν για την περισυλλογή των θυμάτων.
Εμπειρογνώμονες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν πως το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος, η προέλευση του οποίου παραμένει εντούτοις ακόμη αβέβαιη.
Τέλος, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχεδιάζει να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Καναδάς υπέδειξε ως υπεύθυνη τη Ρωσία. "Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιός είναι υπεύθυνος γι' αυτή την επίθεση, αλλά συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις πράξεις στρατιωτικής επίθεσης που διεξάγονται από τη Ρωσία καθώς και την παράνομη κατοχή της Ουκρανίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: