12.7.14

Πολυβόλο ο Σωκράτης κατά Βαγγέλη...

Αιχμές κατά της "Ελιάς", από τον Απόστολο Κακλαμάνη.
 Φ. Γεννηματά: Να ξαναγίνει μεγάλη η προοδευτική παράταξη.
Oλόκληρη η ομιλία Σαχινίδη...
Δεν σταμάτησε λεπτό ο Σωκράτης Ξυνίδης να «πυροβολεί» στο twitter τον Βαγγέλη Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεύτερου στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Δειτε...
τα tweets:

2014-07-12_3.16.26_


Αιχμές κατά της "Ελιάς", από τον Απόστολο Κακλαμάνη

 Αιχμές κατά της Ελιάς, άφησε και από την μεριά του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, που μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη ανασυγκρότησής του.
«Η Ελιά, ως εκλογικός και μόνο συνασπισμός, δεν ενθουσίασε τόσο την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, ούτε συνένωσε στις εκλογές υπαρκτές και σοβαρές πολιτικές δυνάμεις, πέραν ορισμένων κινήσεων που ανήκουν ή έχουν προέλθει από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ειδικό βάρος στην κοινωνία", είπε, συμπεραίνοντας ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης και αντιπροτείνοντας την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγαλύτερη συσπείρωση.
Μετά από μία τέτοια ανασύνταξη με πολιτικές και οργανωτικές διεργασίες των οργανώσεων του κόμματος στη βάση της κοινωνίας, θα μπορούσε κατά τον ίδιο να γίνει ένα συνέδριο-συνάντηση (όχι ίδρυση) μίας Δημοκρατικής Προοδευτικής Συμπαράταξης δυνάμεων μεταξύ Δεξιάς και ΣΥΡΙΖΑ με τη διατήρηση της αυτονομίας κάθε συμμετέχουσας πλευράς για τον συντονισμό κοινής δράσης με καθαρά προοδευτικούς δημοκρατικούς και αναπτυξιακούς στόχους εξόδου από την κρίση.

Φ. Γεννηματά: Να ξαναγίνει μεγάλη η προοδευτική παράταξη

Στην ομιλία της, η Φώφη Γεννηματά, κάλεσε τα μέλη του Σώματος να ξανακάνουν μεγάλη την παράταξη, συμφωνώντας σε :
- Πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, με τις όποιες αποφάσεις του να λαμβάνονται στα όργανά του. "Δεν θα αφήσουμε αυτή την παράταξη να αποτελέσει το άλλοθι ενός πολιτικού συστήματος που δεν θέλει να αλλάξει και απλώς αναζητεί εξιλαστήριο θύμα", είπε, σε μία αρχηγικού τύπου εμφάνιση, κατά την οποία υποστήριξε ότι "έχουμε την ευθύνη να απαντήσουμε στις αγωνίες και τις ελπίδες, να δώσουμε νέα πνοή στο κίνημα, να ανατρέψουμε ιδεολογήματα και να αναμετρηθούμε με τον λαϊκισμό".
- Η ΕΛΙΑ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Την χαρακτήρισε μάλιστα μία "προεκλογική συνεργασία", με τα πράγματα μάλιστα να μην πηγαίνουν κατ' ευχήν και να καταλήγει μία συγκόλληση αποκομμάτων. "Είναι φανερό ότι η ΕΛΙΑ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και να υπηρετήσει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε", είπε, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να πάρει πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί στην ευρύτερη βάση της Κεντροαριστεράς και όχι φυσικά μόνο στο 8%.
- Άνοιγμα στην κοινωνία. "Το στοίχημα μας είναι να κερδίσουμε ξανά τον κόσμο μας", είπε, ζητώντας η πορεία προς το συνέδριο να αποτελέσει την μεγάλη ευκαιρία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ από τα κάτω και όχι με κινήσεις κορυφής και συνεννοήσεις στελεχών. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αυτοοργάνωσης και επαναλειτουργίας των οργανώσεων του κόμματος και ζήτησε το ίδιο το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος να αποτελέσει -διευρυμένο με εμβληματικά στελέχη του κινήματος και προσωπικότητες εκτός αυτού- την οργανωτική επιτροπή. "Πιστεύω ότι αυτό το συνέδριο πρέπει να μιλήσει για το τέλος του ιστορικού συμβιβασμού, των αναγκαστικών επιλογών, του μνημονίου και της παρουσίας της τρόικας στην Ελλάδα. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε την πρόταση μας για την παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, την αποκατάσταση των αδικιών, τη στήριξη της μεσαίας τάξης και τις μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο", είπε, χαρακτηρίζοντας λόγο ύπαρξης του κόμματος τη στήριξη της μεσαίας τάξης.
- Διάλογο με τις υπαρκτές δυνάμεις. "Παράλληλα με το άνοιγμα στην κοινωνία πρέπει να επιδιώξουμε να συνομιλήσουμε οργανωμένα με κόμματα και κινήσεις όπως η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και οι Οικολόγοι. Επίσης με τις προοδευτικές δυνάμεις που υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση, στις ομοσπονδίες, στα επιμελητήρια, στους συλλόγους και σημειώνουν νίκες. Με τους ανθρώπους του πνεύματος, της διανόησης, της τέχνης και ιδιαίτερα τους νέους", κατέληξε η κ.Γεννηματά, ζητώντας να διαμορφώσουν από κοινού μία νέα συμφωνία τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και για την χώρα που "θέλουμε να χτίσουμε".

Ολοκληρη η ομιλία Σαχινίδη, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στις ευρωεκλογές επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι η πολιτική ισορροπία της χώρας είναι περισσότερο ασταθής από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία της μεταπολίτευσης.
Το μεταβατικό πολιτικό μας σύστημα χαρακτηρίζεται από έναν νέο, ανιστόρητο δικομματισμό των δυο πρώην συνεργατών στον αντιμνημονιακό αγώνα της διετίας 2010-2011.
Της ΝΔ, που κάθε ημέρα που περνά ρέπει σε ολοένα και πιο δεξιές – παλαιοκομματικές – πρακτικές και αντιλήψεις, και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εντρυφεί στον αριστερό λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία.
Η αποδυνάμωση της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας είναι που καθιστά ασταθές το πολιτικό μας σύστημα.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Σαχινίδη, ΕΔΩ...

πηγες matrix24.gr, smartpost.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: