18.7.14

Σκουρλέτης: Πρέπει ο καθένας να διαλέξει μεριά...

Σκουρλέτης: Πρέπει ο καθένας να διαλέξει μεριά
«Πρέπει ο καθένας να διαλέξει μεριά. Δεν μπορούν να σταθούν προσπάθειες που πατούν σε δύο βάρκες. Η ΔΗΜΑΡ σήμερα πληρώνει...
 αυτή τη τακτική», δήλωσε  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με την απαντητική επιστολή που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Φώτη Κουβέλη και ορίζει τις βάσεις διαλόγου και πολιτικής συνεννόησης μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Δεν μας αφορά μια οποιαδήποτε συζήτηση γύρω απο την υπόθεση της κεντροαριστεράς. Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ενα πλειοψηφικό μπλόκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στη βάση του δικού μας σχεδίου που θα έχει ως προτεραιότητα να ανατρέψει τη μνημονιακή πολιτική», πρόσθεσε, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις δυνάμεις που εναντιώνονται στο μνημόνιο και προέρχονται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά μέχρι το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και αποδέχονται αυτή τη πολιτική βάση συνεννόησης.

«Η κυβέρνηση θέλει να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις διαθέσεις της τρόικας ώστε να τύχει μιας πιο ευνοϊκής μεταχείρισης στα λόγια. Αυτά διαμορφώνουν ένα αυστηρό πλαίσιο για τις ερχόμενες δεκαετίες», δήλωσε ακόμη ο Πάνος Σκουρλέτης. Τόνισε πως η κυβέρνηση αποτελεί τον «καλύτερο μαθητή της τρόικας» και αναμένεται «να υλοποιήσει ακόμα 450 τουλάχιστον δεσμεύσεις τις οποίες δεν γνωρίζουμε ποιες είναι».

Χαρακτήρισε μικρή νίκη την «προσωρινή απόσυρση» του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς για «όσους καταλαβαίνουν πόσο καταστροφικό είναι αυτό το νομοσχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: