22.7.14

Ζεύγος Γριβέα από Λονδίνο: Καταπάτηση δικαιωμάτων στις ελληνικές φυλακές...


Έχοντας την νομική υποστήριξη ενός από τα πιο ακριβοπληρωμένα νομικά γραφεία του Λονδίνου - στο οποίο μάλιστα προΐσταται ο αδελφός του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον - το ζεύγος Γριβέα δίνει την...
τέταρτη και τελευταία δικαστική μάχη του στο Ειρηνοδικείο του Westminster για την μη έκδοσή του στην Ελλάδα. Στο νομικό οπλοστάσιο της υπεράσπισής του εντάχθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης η κλήτευση ως μαρτύρων, του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωνσταντίνου Τσιτσελίκη και του δικηγόρου Ηλία Αναγνωστόπουλου.


Οι δύο μάρτυρες καλούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις του δικαστή Μάικλ Σνόου για την κατάσταση των φυλακών στην Ελλάδα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κύριος Τσιτσελίκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στο Λονδίνο και θα καταθέσει αύριο, δεύτερη μέρα της δίκης. Εκεί αναμένεται να εκθέσει την κατάσταση του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος και των ελληνικών φυλακών, όπως αυτά έχουν κατά καιρούς περιγραφεί και καταγγελθεί από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: