12.7.14

Στον εισαγγελέα τα στοιχεία για το «καρτέλ του τεχνητού νεφρού»...

eisaggelia
Στον εισαγγελέα θα διαβιβαστούν τα στοιχεία από την έρευνα που έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά τις καταγγελίες για καρτέλ στις τιμές των φίλτρων αιμοκάθαρσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η ...
Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρει ότι ως αρμόδια εθνική Αρχή για την εφαρμογή του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού, με αφορμή δημοσιεύματα διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης «για εισαγγελική έρευνα για καρτέλ στη διαμόρφωση των τιμών των φίλτρων αιμοκάθαρσης» φέρει σε γνώση των πολιτών, ότι από την πρώτη στιγμή που της διαβιβάστηκε από την πρώην Διοίκηση Νοσηλευτικού Ιδρύματος η σχετική αναφορά, είχε άμεση επικοινωνία με την αρμόδια Επιτροπή Προμηθειών Υγείας. Προτεραιοποίησε την υπόθεση και κινήθηκε αυτεπαγγέλτως με ταχύτητα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».
«Έτσι, σε αντίθεση με τα όσα φέρεται να ισχυρίζονται οι αναφέροντες, υλοποίησε όλα τα μέτρα έρευνας που έκρινε αναγκαία για τη διερεύνηση της καταγγελίας. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε πλήθος ερωτηματολογίων στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις αλλά και στο σύνολο των Δημοσίων και Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων της χώρας (περίπου 170 τον αριθμό). Έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, και ενήργησε τρεις αιφνιδιαστικούς διαδοχικούς επιτόπιους ελέγχους στις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, στην προσπάθειά της να εντοπίσει αξιοποιήσιμο υλικό, αφού παντού συνάντησε «στόματα κλειστά». Έλαβε επίσης, καταθέσεις παροχής εξηγήσεων από στελέχη των εμπλεκόμενων εταιρειών».
Σημειώνει ακόμη ότι «λόγω της πάγιας θέσης της Επιτροπής αλλά και της ρητής υποχρέωσής της να μην παρέχει ευαίσθητες πληροφορίες για υποθέσεις που διερευνά, αρκείται στο να ανακοινώσει, ότι από την πλευρά της έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την εξέταση σε βάθος της συγκεκριμένης καταγγελίας, το αποτέλεσμα της οποίας θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων συμπεριφορών και πράξεων».

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: