3.7.14

Επίσημες καταγγελίες για στατιστικές λαθροχειρίες επί Καραμανλή...

karamnlis 
Θα βρεθεί ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ εισαγγελέας να τις διερευνήσει;...
Στις 2 Οκτωβρίου 2009, δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η κυβέρνηση Καραμανλή ενημερώνει επίσημα την Ε.Ε. ότι το έλλειμμα του 2009 θα κινηθεί στο 6%. 
Τα στοιχεία είναι ...
ελλειπή και ζητούνται από την Eurostat πρόσθετες εξηγήσεις. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να ανακαλύπτει την οδυνηρή αλήθεια. Στις 21 Οκτωβρίου 2009, μετά από μία πρώτη καταγραφή, αποστέλλει αναθεωρημένα στοιχεία στην Eurostat σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του 2009 θα φτάσει το 12,5%. Και τα νέα στοιχεία γίνονται δεκτά με επιφυλάξεις από την Eurostat. Η ελληνική κρίση ξεσπάει.
Το έλλειμμα του 2009 θα αναθεωρηθεί στο 13,6% στις 22 Απριλίου 2010, με την Eurostat να διατηρεί και πάλι τις αμφιβολίες της για το αν αυτό θα είναι το τελικό μέγεθος. Η αναθεώρηση στο 13,6% ήταν το τελικό χτύπημα που οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην αίτηση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης.
Όλοι οι αστερίσκοι και οι αμφιβολίες της Eurostat για την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων θα αρθούν το Νοέμβριο του 2010, όταν μετά από αλλεπάλληλες μετρήσεις, το έλλειμμα του 2009 θα αναθεωρηθεί στο τελικό 15,6%.
Ναι, 15,6%, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή βεβαίωνε δύο ημέρες πριν τις εκλογές για 6%. Η διαφορά είναι περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για διάφορους λόγους, όλη η κουβέντα τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα επικεντρώθηκε στα στατιστικά στοιχεία ΜΕΤΑ τις εκλογές. Η παραμικρή υπόνοια ότι ενδεχομένως να μην ήταν τόσο το έλλειμμα έγινε είδηση – και μετά, ή σχεδόν αυτόματα αρκετές φορές, αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, έτσι έπραξε.
Οι σοβαρές όμως καταγγελίες, καταγγελίες που φέρουν πραγματικά σοβαρές υπογραφές ή έχουν ειπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, αφορούν στο τι έγινε με τα στατιστικά στοιχεία ΠΡΙΝ από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Αφορούν στο τι έγινε επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Και επειδή το θέμα, όλοι παραδέχονται ότι συνδέεται με το ξέσπασμα της κρίσης που γονάτισε όλη την ελληνική κοινωνία αλλά και με το μέγα ζήτημα της (αν)αξιοπιστίας της χώρας εκείνη την περίοδο, θα βρεθεί ένας, ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ, Εισαγγελέας να διερευνήσει αυτές τις συγκεκριμένες καταγγελίες;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: