8.7.14

"Σκοτωμός" για το δημοψήφισμα...

Κόντρα Βούλτεψη – Μεϊμαράκη για το δημοψήφισμαΚόντρα Βούλτεψη – Μεϊμαράκη...


"Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους.

Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει...
κανένα ουσιαστικό νόημα" δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη επιχειρώντας να βάλει φρένο στη συζήτηση που τροφοδότησε εκ νέου ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στη διάρκεια συζήτησης που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την προσωπική του άποψη ότι ότι αν οι διαφορετικές προτάσεις των κομμάτων για το δημοψήφισμα στην υπόθεση της ΔΕΗ είναι ομοειδείς και ταυτόσημες, οι υπογραφές των βουλευτών μπορούν να αθροιστούν.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, γιατί, όπως τονίζει, αυτό επιβάλλει "η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας)".

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει την σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ", φανερώνει τον φόβο για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως "δεν υπάρχει θέμα σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής" προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις που προωθούνται από τα κόμματα δεν είναι ομοειδείς και πως "οι μόνες που συμπίπτουν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής"...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: