20.7.14

Μαζική φυγή από τη Γάζα...


Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς σήμερα μπαίνουμε στην 12η ημέρα της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Οι διπλωματικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει λύση και να σταματήσουν οι συγκρούσεις πέφτουν στο κενό.

Οι...
νεκροί από την επιχείρηση Protective Edge των Ισραηλινών ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τους 300, ενώ τουλάχιστον 50.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος.

Τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού ανατολικά της πόλης της Γάζας σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα όπως ανέφερε μια ιατρική πηγή. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά και ο γιος ενός ανώτερου στελέχους της Χαμάς, του Χαλίλ αλ- Χάγια στην περιοχή Σεζίγια.

Δραματική αύξηση των νεκρών στη Γάζα

Αιματοκύλισμα και απειλές για κλιμάκωση

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι η χερσαία επέμβαση - που έχει ως στόχο να καταστρέψει τις σήραγγες που οδηγούν στο έδαφός της - ενδέχεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ στην περιοχή φθάνει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, προκειμένου να συμμετέχει στις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός.

Η Αίγυπτος από την πλευρά της ανανέωσε την έκκλησή της για εκεχειρία. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσπάθεια της χώρας ήταν τη Δευτέρα, όταν και κατέθεσε πρόταση για κατάπαυση του πυρός η οποία έγινε δεκτή από την ισραηλινή πλευρά αλλά όχι από την Χαμάς.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος μετέβη στο Κάιρο για διαβουλεύσεις, ανέφερε ότι είναι άμεση ανάγκη να σταματήσουν οι συγκρούσεις, τονίζοντας μάλιστα ότι η γαλλική κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες της Αιγύπτου.

Η Χαμάς έχει εδώ και ημέρες αναφέρει ότι για να καθίσει στο τραπέζι για εκεχειρία θα πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί οι όροι της, όπως το να απελευθερώσει το Ισραήλ τους παλαιστίνιους κρατουμένους και να άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα. Μάλιστα, αξιωματούχος της οργάνωσης ανέφερε χθες ότι η Χαμάς θα συνεχίσει την ρίψη ρουκετών προς το Ισραήλ, μέχρι να ικανοποιηθούν αυτοί οι όροι.

Χθες σημειώθηκαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων μαχητών στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ισραηλινό έδαφος και έκανε λόγο για σφοδρές μάχες με τον στρατό στην ισραηλινή πλευρά της μεθορίου, απέναντι από τον προσφυγικό καταυλισμό του Μαγάτζι.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: