13.7.14

Ο «Σήφης» δεν τσίμπησε...

Η μία από τις δύο παγίδες. Πρόκειται για κλουβί μήκους περίπου 2,5 μέτρων, καμουφλαρισμένο με κλαδιά, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ως δόλωμα ένα κοτόπουλο. Ομως ο «Σήφης» έκανε αλλού τη βόλτα του...
Αποφασισμένος να μην... παραδώσει τα όπλα φαίνεται ο «Σήφης», ο κροκόδειλος που ζει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο φράγμα των Ποταμών, στο Ρέθυμνο.
Η επιχείρηση εγκλωβισμού του ερπετού ξεκίνησε το...
μεσημέρι της Παρασκευής, όπως είχε προαναγγελθεί, όμως ο κροκόδειλος αποδεικνύεται... αλεπού και λαμβάνει τις προφυλάξεις του.

Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τοποθέτησαν την πρώτη φάκα στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί να κινείται αρκετές φορές τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα κλουβί μήκους περίπου 2,5 μέτρων, καμουφλαρισμένο με κλαδιά, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ως δόλωμα ένα κοτόπουλο. Το δεύτερο κλουβί τοποθετήθηκε σε άλλο σημείο, όπου επίσης είχε θεαθεί το ερπετό.

Ομως ο «Σήφης» δεν τους έκανε την χάρη και επέλεξε την... ησυχία του, κινούμενος στην ακριβώς αντίθετη πλευρά της τεχνητής λίμνης των Ποταμών. Μάλλον δεν απολαμβάνει τη διασημότητά του και ο... συνωστισμός τηλεοπτικών συνεργείων φαίνεται να τον τρόμαξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: