17.7.14

Αποκλεισμός της βάσης της Σούδας το Σάββατο...

 cape-rayΜε τον αποκλεισμό της ναυτικής βάσης της Σούδας κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κρήτη για το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στα νερά της Μεσογείου, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η...
εν πλω κινητοποίηση με αλιευτικά και άλλα μέσα που θα προσεγγίσουν το «Cape Ray».
Η διαδικασία της υδρόλυσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη υπό άκρα μυστικότητα και ενώ οι ασύρματοι και τα συστήματα εντοπισμού του «Cape Ray» αλλά και των συνοδευτικών πλοίων παραμένουν σβηστά, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί η ακριβής του θέση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, το πλοίο με το επικίνδυνο φορτίο έπλεε τις προηγούμενες ημέρες σε απόσταση 170 ναυτικών μιλίων δυτικά της Κρήτης ενώ μέχρι το Σάββατο πρόκειται να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο νησί, ενδεχομένως και σε απόσταση μόλις 30 ναυτικών μιλίων, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις των Κρητικών.
Στην Κρήτη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 Ιουλίου δεκαήμερο κινητοποιήσεων και τοπικών συνελεύσεων σε όλο το νησί για το θέμα, που θα κορυφωθούν με παγκρήτια πανεργατική απεργία την προσεχή Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, από το πρωί του Σαββάτου σχεδιάζεται ο τριήμερος αποκλεισμός της ναυτικής βάσης της Σούδας, που θα στείλει διπλό μήνυμα τόσο κατά των χημικών όσο και κατά της συνεχιζόμενης συμμετοχής της Ελλάδας σε κάθε είδους πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
Το κάλεσμα για τον αποκλεισμό της Βάσης απευθύνεται σε όλους τους Κρητικούς που από διαφορετικά σημεία θα βρεθούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων όπου έχει οριστεί η προσυγκέντρωση.
Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγώνα κατά των Χημικών απευθύνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση του αγώνα και των κινητοποιήσεων, προετοιμάζοντας την αποστολή πλωτών μέσων, που με μη βίαιο τρόπο θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το «Cape Ray» και να διαμαρτυρηθούν για τη συνέχιση της υδρόλυσης.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ο λογαριασμός αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με αριθμό: 30000-229239-8-01.


efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: