11.7.14

"Μύλος" στη ΔΗΜΑΡ...

Βαρύ το κλίμα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς μέσα σε λίγες ώρες η Δημοκρατική Αριστερά "μέτρησε" δύο αποχωρήσεις και μία διαγραφή.

Μετά την...
ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου, με απόφαση του Φώτη Κουβέλη, διαγράφηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός από την κοινοβουλευτική ομάδα, γεγονός που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου αποχώρησε από το κόμμα, αφήνοντας αιχμές για την ηγετική ομάδα, αφού έκανε λόγο για παλαιοκομματικό αυτιστικό μηχανισμό. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησης ανέφερε: «Ο “διάλογος κωφών” της ήττας, τον οποίο προσπάθησα να παρακολουθήσω, μετά την εκλογική συντριβή, αναπαρήγαγε δυστυχώς ένα κλίμα χωρίς προοπτική, χωρίς καθαρό λόγο, χωρίς γενναία αυτοκριτική και κυρίως χωρίς την αυτονόητη αφετηριακή διαπίστωση ότι ο λαός έδωσε εντολή ξεκάθαρης αποδοκιμασίας με το αποτέλεσμα των εκλογών προς αυτό που έχει μετασχηματιστεί η ΔΗΜΑΡ, έναν χώρο ο οποίος φυσικά δεν εκφράζει ούτε εμένα ούτε πολύ περισσότερο τους ψηφοφόρους της περιοχής μου».

Έντονες αντιδράσεις για Ψαριανό

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά, στην οποία γνωστοποιούσε τη διαγραφή του βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανού, τόνισε ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια, προκειμένου να τον κρατήσει στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

«Ο συγκεκριμένος βουλευτής, μετά τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με την άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ”, έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

Η κίνηση αυτή του Φώτη Κουβέλη είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού αδιανόητη, ο οποίος παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για δυσάρεστη εξέλιξη: «Φαίνεται ότι, μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ», είπε...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: