20.7.14

Κυριακή με μπουρίνια ...


Άστατος θα παραμείνει και σήμερα ο καιρός με πιθανότητες για τοπικές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στην Αττική, όπου αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις τις...
απογευματινές ώρες. Παράλληλα, έντονο αναμένεται να είναι το αίσθημα δυσφορίας, λόγω του συνδυασμού της υψηλής θερμοκρασίας και αυξημένης υγρασίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κέλσιου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος στη Δυτική Ελλάδα με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Σχετικά καλός ο καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα θα είναι μόνο στην Κρήτη με κάποιες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: