12.7.14

Κερατέα: Ζήτησαν την συνδρομή του στρατού...


Μόνο οι επίγειες δυνάμεις  έχουν απομείνει (τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν με το σκοτάδι ) στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην Κερατέα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα...
μεγάλο μέτωπο 200 μέτρων μέσα σε χαράδρα αλλά δύσκολα προσβάσιμο και πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο.
Τη μάχη με τις φλόγες τη νύχτα θα δώσουν 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 6 οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες.

Όπως ανάφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, δύο, ενδεχομένως και τρεις, κατοικίες στον οικισμό Λουτρό, κοντά στη Δεψέλιζα παραδόθηκαν στις φλόγες. Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σάκκα και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.
Από την πλευρά της, ωστόσο, η Πυροσβεστική διαψεύδει ότι κάηκαν κατοικίες, αλλά μια στάνη χωρίς ζώα και ένα παράπηγμα.
Οι φωτιές στην Κερατέα εκδηλώθηκαν η πρώτη στις 14:55 στη θέση Σάκκα, η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα και η τρίτη λίγο αργότερα.
Αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεσή τους πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, αλλά το έργο τους ήταν δύσκολο λόγω των συχνών αλλαγών της φοράς των ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: