22.7.14

Με το ένα πόδι εκτός των ΑΝΕΛ, ο Νίκος Μαρκάτος...


Την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου προκάλεσε κείμενο του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ και υποψηφίου ευρωβουλευτή με το κόμμα των ΑΝΕΛ, Νίκου Μαρκάτου.

Ο  Μαρκάτος συνυπέγραψε κείμενο-διακήρυξη της...
πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014» όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Το ζητούμενο σήμερα είναι η εξαιρετικά δύσκολη νέα διαπραγμάτευση, να φθάσει σε συμφωνημένο σχέδιο λύσης από τους ηγέτες των δύο Κοινοτήτων και ως τέτοιο να τεθεί στην κρίση του Κυπριακού λαού σε χωριστά δημοψηφίσματα. Ένα σχέδιο λύσης, δίκαιο και λειτουργικό, που να οδηγεί στον τερματισμό της Τουρκικής κατοχής, του εποικισμού και στην επανένωση του νησιού, στο πλαίσιο μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Που θα κατοχυρώνει μια διεθνή προσωπικότητα, μία αδιαίρετη κυριαρχία, μία ιθαγένεια, και θα απορρίπτει κάθε ανεδαφική σκέψη για χωριστά κράτη και συνομοσπονδία ή ένωση μέρους ή του όλου της Κύπρου με άλλη χώρα. Μια επανενωμένη ομόσπονδη Κύπρος, πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα συνύπαρξης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, προς όφελος της κοινής τους ανάπτυξης και της κοινής ασφάλειας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος από αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το παραπάνω κείμενο. Στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες θέσεις και είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα μέλους του κινήματος με υπογράφοντες τέτοιες θέσεις» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: